CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lördag 10 maj 2008

Trevligheter och ett litet lamm.

Igår provade jag något jag blivit utmanad att göra. Jag var lite extra trevlig, inte för att jag är otrevlig annars ;) Passade på när en man ringde fel.

-Ursäkta, då har jag ringt fel, sa mannen.

-Ingen fara, hoppas du får en trevlig dag, sa jag.

Klick, fick jag tillbaka. Hmmm, gick inte så bra det här, en lur i örat.

Skam den som ger sig, tänkte jag och styrde stegen mot affären. Ingen brydde sig ett skit om att jag var lite extra trevlig. En del konstiga blickar fick jag och så stal min dotter som vanligt showen, med all rätt förståss.
Hennes hår väcker uppmärksamhet vart hon än går. Ofta får jag frågan om det är naturliga lockar. Ehh, nej hon sover med papiljotter?! Det värsta är nog ändå när vuxna människor tar sig friheten att känna på hennes hår utan att fråga. -Jag måste bara känna! Nej, det måste du rakt inte! Som tur är kan hon säga ifrån hälv, som hon brukar säga. (själv - favoritordet just nu.)

Hur det gick med trevligheterna då, ja sådär. Ska nog försöka ett par dagar till och sedan utvärdera om det är värt att fortsätta...

Eftermiddagen spenderade jag och barnen på Vallby friluftsmuseeum. Det är som en resa tillbaka i tiden. Dessutom finns där hästar, grisar, kaniner, getter och får. Mina barn älskar att vara där särskilt när solen skiner som igår. Vi hade inte varit där länge när vi träffade det sötaste lilla lammet jag sett. Han var 3 veckor och eftersom han var den minsta trilligen var han överegiven. Som tur är hade han fått en ny mamma på två ben som pysslade om honom. Vi hade tur å fick klappa.

Efter detta möte spårade vårt besök ur lite. Inledningvis lyckades barnen springa mot en nymålad vägg vilket reluterade i färg på kläderna. Inte hela världen, synd bara att Ls byxor och tröja var helt nya. När vi sedan skulle titta på grisen blev det sån fart på L att hon bestämde sig för att gena över en gräsplätt med brännässlor, i kortbyxor och sandaler. Hon stod som förstenad och bara skrek rakt ut. Lilla älsklingen! Våtservetter är bra till mycket och nu använde jag dem som kylande förband. L blev lite spak efter detta och bestämde sig för att sitta i vagnen. Lillebror drog av sig strumporna och jag passade på att fota hans lilla fot när den fick känna på gräs första gången.


Nu ska här lagas mat till min lilla far och E. De ligger kanonförkylda å får inte njuta av det underbara vädret. En matlåda är ju aldrig fel så jag ska svänga förbi på vägen till stugan dit vi ska när lillebror vaknar. För den som undar sover han inte fortfarande (kl är 9,15) utan han sover förmiddag .

Hoppas ni alla får njuta av solen idag, det tänker jag göra.

0 kommentarer: