CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lördag 3 maj 2008

Himmelsk sockerkaka...

...med smak av kardemumma.
Du behöver:
3 ägg
150 gram smör
3 ½ dl socker
2 ½ dl Arlas vaniljyoghurt (är inte sponsrad men den här vaniljsmaken är godast tycker jag)
1 msk kardemumma
4 dl mjöl
2 ½ tsk bakpulver
Smör och kokos till formen

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smält avsmalnat smör. Blanda ner yoghurten och därefter kardemumman och bakpulvret utblandat i mjölet. Smeten blir väldigt tjock och pösig. Häll smeten i en form (minst 2 l ) som ska vara smörad och ”bröad” med kokos. (går ju med mjöl eller brödsmulor också). 175 grader i 35-40 minuter beroende på vilken sorts form du använder. Prova med potatissticka.
Till jul byter jag ut kardemumman mot 2 påsar saffran och lite hackad mandel – gudomligt gott. Eller om man vill så kan man ha 2 tsk kardemumma, 2 tsk kanel och 2 tsk ingefära så blir det en mjuk pepparkaka du sent glömmer.
Smeten kan man även ha i muffinformar, tänk bara på att inte fylla dem mer än 2/3 för de jäser jättemycket. Stunta i kardemumman och stoppa i några blåbär eller äppelbitar i muffinsen. Korta baktiden till ungefär 10 minuter.
Lycka till /S

1 kommentarer:

Anonym sa...

Låter riktigt smaskigt det här! =D Tack för tipset =)