CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

söndag 15 juni 2008

Rolig nypa till midsommarfesten

Vi har alltid samma dilemma i stugan, vilket glas är mitt? Vet inte var jag såg idén men lösningen på problemet är att alla får var sin klädnypa att sätta på glasets kant. Klädnyporna är även fina att ha till bordsplaceringen, kan ju alltid flytta det till glaset när man hittat sin plats.


Medan jag målade alla klädnypor i olika färger fick de sitta på vattenglaset och torka. Om man vill kan man ju grundmåla alla klädnypor i samma färg eller kanske två, tre färger som matchar och sedan bara byta dekorationer.
De här klädnyporna känns lite "barnkalas". Den översta har en remsa scrapbooking-papper. Nypa nr 2 är gjord med decupageteknik, det vill säga lim och en servett. Den tredje nypan har paljetter och lite silverfärg och sist men inte minst punchade jag ut några pusselbitar till den sista.



Här används klädnypan till bordsplacering.

Om man inte behöver bordsplacering kan det ju vara trevligt att känna igen sitt glas. Det med gröna blad och röd blomma var mitt!

Såhär kommer det nog se ut på landet, när man häller upp dricka i glaset tar man en nypa från kannan och sätter på glaset.

Om man vill kan man skriva namnet direkt på klädnypan eller varför inte ett väl valt ord eller hälsning.

Till sist kommer en liten bild på Ls paprika. Hon har verkligen tyckt att det har varit roligt att peta ner frön i jorden och har dessutom flitigt hjälpt till att vattna. Tomatplantorna går det sådär med, de blev så stora att vi inte riktigt vet vad vi ska göra med dem. Trots detta har de bara tre tomater totalt på tre gigantiska plantor. Men annat är det med paprikan. Jisses vad den växer och inte nog med att det kryllar av vita jättefina blommor, nu har det kommit paprika. Storleken är som Ls tumme ungefär och hon är mycket stolt :D

Hoppas på sol imorgon!

1 kommentarer:

Ulrika - foto - Jonasson sa...

Men vad läckert med klädnyporna! Har aldrig tänkt tanken tidigare o det är ju som du säger alltid ett problem det där med borttappade glas! Tack för tipset..kommer säkerligen använda mig av det =)

Ha en bra kväll!

Kram