CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torsdag 3 juli 2008

Tack kära grannar!

Idag hade jag tvättstuga vilket sällan går så smidigt som idag. Vi har ett gammalt bokningssystem med låsbara små pluppar. Man låser fast sin plupp på önskad dag och tid när man vill tvätta. Detta respekteras dock inte av samtlliga vilket gör att systemet inte fungerar. Vissa väljer att bortse från att det är någon annan som bokat tvättiden och låser helst sonika tvättstugan med sin lås-plupp. Det går ju nämligen att låsa själva tvättstugan med pluppen och det är meningen man ska göra under tiden man tvättar där och inte för att man känner för det. Jag vet inte hur många gånger jag kommit ner med tre stora tvättkorgar och en unge under armen å så har någon låst tvättstugan med sin plupp, under min tvättid. Första gången det hände tänkte jag att det nog var en miss men när det hände om och om igen blev jag mer än heligt förbannad. Nu är jag inte typen som skriver arga lappar utan när jag väl blir förbannad så jäklaaaar! Rusade upp till lägenheten efter första bästa skruvmejsel å så dök jag ner igen som en vildvittra medan jag svor för mig själv. Efter lite svett, en rejäl skråma på ena tummen och lite jäklar anamma flög pluppen rakt åt fanders! In for jag i tvättstugan som en dåre å ut med all jäkla tvätt. Den radade jag upp utanför tvättstugan så prydligt i deras kvarlämnade tvättkorgar. Pluppen den kastade jag i soporna. Efter en stund hördes källardörren. Lite smånervös var jag allt men det blev inge rabalder. Vad skulle de säga, ursäkta du har stulit vår tvättid som vi stal från dig! Senariot har upprepat sig ett otal gånger och en skruvmejsel har varit lika självklart att ta med sig som sköljmedel. Men så idag! Det var ingen låsplupp på tvättstugan, ingen tvätt i maskinerna eller i torktumlaren. Glad, belåten och lite smått överaskad kunde jag ägna mig åt min tvätt iställer för grannfejder. Så tack kära grannar för att ni äntligen respekterar när det är min tvättid. Tack också för att ni återlämnat tvättkärran, ja i alla fall en av dem.

4 kommentarer:

Gin/Ginny sa...

Nä fy vad tråkigt!! :( I gamla lägenheten hade vi "skriv upp dig på listan" systemet. Vilket innebar att folk tog hela dagar.. Det var inte så roligt när Al var liten och det spyddes och bajsades varannan timme .. Nu har vi tvättmaskin i lägenheten.. :)

Gin/Ginny sa...

hehe! Sambon har dock gått med på att hello kitty är gulligt på småbarn.. kan du förstå att han ville SLÄNGA min väska! Men jag sparade den.. "åt Aaaliiciia" ;P

Ulrika - foto - Jonasson sa...

Det finns inget så bråkframkallande som tvättstugan i ett hyreshus =( Så förbenat trist o onödigt!! Men skönt att du fick tvätta i fred, i lugnan ro idag!
Kram

Ulrika - foto - Jonasson sa...

HAHA!! Passa på då gubben sover..brukar jag oxå göra =D O där jag beställde var det ju somsagt 45% rea..nästan halva priset så pass på medans det förhoppningsvis finns kvar!!

Kram