CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

söndag 28 december 2008

Tyst var det här...

Det blir glest mellan inläggen... saknar inspiration men framförallt tid.

Äntligen har den efterlängtade kusinen kommit till världen, hej och VÄLKOMMEN!!! Grattiskramar till hans mor och far.

Ett tips till nyårsmiddagens efterätt är Pannacotta. Lätt att göra, gott och ganska billigt. Hittade goooooda recept här.


En rolig gå-bort-present till nyårsafton är en egen chokladask. Jag gav visserligen bort den till jul men nog fungerar den till nyår också. Goda och lätta recept på godis, inte bara till jul, hittade jag här.



En ask är inte svårt att göra, har gjort en liten skiss... Först och främst måste man bestämma måtten på asken. Som exempel har jag valt 10cm X 6cm. Höjden på asken ska vara 2cm. Eftersom kanterna ska vikas dubbla måste man då lägga till 4 cm X 2 på både längd och bredd för att få fram askens yttermått. Yttermåttet blir 18 X 14cm. Sedan är det bara att vika och klippa enligt skissen.
För att se fler askar kan du kika här, här och här.
Om man inte vill göra en ask själv kan man alltid klä in en kartong i lite snyggt papper och lägga godiset i.
En av godisorterna i asken var brända mandlar. Det blev en hel del över som hamnade på bänken i köket. Lillebror kom spatserande med mandel efter mandel och L fick sig en utskällning, inte ge Lillebror mandlar, han kan sätta dem i halsen. Hon såg oskyldig ut och deklarerade detsamma. Efter lite spionarbete märkte A att Lillebror minsann försåg sig själv med mandlar... Han reste upp den tunga pallen och klättrade upp för att sedan sträcka sina små armar till godisfatet. Lilla busunge!

Tagen på bar gärning med en mandel i högsta hugg!

Storebrors tränare fick en liten julklapp, eftersom vi inte skramlade till något gemensamt i laget bestämde vi att han kunde behöva en visselpipa. Gjorde ett kort man drar ut som i sin tur var försedd med rim, rimma är roligt!!!

"Något jag tänkt på hela hösten

är att du snart tappar rösten

Ibland är det svårt att höras,

grabbarna vet inte vad som ska göras

Denna klapp får dem att höra opp

Nu slipper du stå och skrika STOPP!"

1 kommentarer:

Anonym sa...

vilken liten rackar "en EMIL" hehe,men lite sött är det.