CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag 29 april 2009

Orimligt stark

Lillebror är spinkig som en liten fågelunge. Hans smala ben och armar är som små smala streck. Trots det är han helt otroligt stark. Han häver upp stolar vi lagt på golvet och igår tog han tag i spjälsängen med en arm, drog undan den som om den vore av skumgummi och hämtade sina nappar som hamnat bakom. Svärmor har alltid sagt att A var ruskigt stark som liten, att han drog sig upp med armkraft där han inte kunde klättra. Tydligen är As far lika dan liksom hans far så jag antar att Lillebror fått ärva sin styrka från tre generationers italienska styrkemän.
Nu ska vi bara se till att få lite hull på kroppen vilket inte är det lättaste, han är kräsen som få.

måndag 27 april 2009

Men...

Jag som skulle göra en Power Point presentation av en 40-sidig engelsk artikel om språkinlärning för andraspråkselever, hur hamnade jag i bloggvärlden med ett glas vitt i handen?
Hur ska det här gå när tangenterna dansar runt och jag inte har en aning om hur fasen Power point funkar?
Just snyggt att jag bestämde mig för att jag förtjänat lite bubbelvin just idag!
Jaja, jag har i alla fall börjat...

Välkommen Alice!

Nu är Alices låda färdig! Ska bli roligt att se vad AE tycker om lådan och sedan höra vad Alice mamma tyckte!






Vi hade jättemysigt i stugan i helgen. Vädret var kanon! Barnen fick till och med gå barfota i gräset, premiär för i år.

Vovven gillar också gräset, hon far runt som om hon hade en raket i rumpan, kastar sig på rygg och rullar! Knäppskalle :D

Gårdagen var jobb, jobb och jobb men å andra sidan var vädret inget vidare.




Nu ska jag åka och köpa varenda napp jag kan hitta på Maxi, var lillebror gör av sina förstår jag inte men jag är riktigt less på att leta!

lördag 25 april 2009

PIF #1

Nu är PIF-paketet skickat. Det har Jenny i Gävle som destination. Förhoppningsvis passar byxorna hennes 3-åring. Har länge velat prova ett mönster på muddbyxor som ser så härligt pösiga ut. Men eftersom L vägrar ha byxor, Storebror drar 158 och Lillebror är smal som en sticka har jag aldrig haft tillfälle. L fick prova de färdiga byxorna, hon tyckte genast om dem så nu har jag fått lov att sy ett par till henne också!
Byxorna är i mjuk härlig frotté, hopplöst att sy i då det mer än gääääärna fransar sig och luddar så in i bomben. Men det är helt klart värt det, plagget blir så mjukt och skönt, man kan tvätta det i 60 grader och det lämpar sig att torktumla. Tänk om det var så med alla barnplagg!


Med i paketet är också ett Torkyfodral som kan komma till användning under sommarens picnic äventyr eller hemma på matbordet ;)
Jättespännande att sy till någon man inte känner!

Dagen kommer spenderas i stugan, var tänkt att jag redan skulle varit där men Lilllebror ville annat. Han var så trött efter att ha hostat halva natten att han fick sova lite innan vi åker ut. Storebror hade fått lov att ha med sig sin bästa kompis idag så vi var i alla fall tvungen att åka i två bilar ut. Grabbarna fick åka i en bil och jag å de två små kommer när vi kommer. Ser ut att kunna bli en toppendag!!!

onsdag 22 april 2009

Flitiga Lisa!

Det är jag! Idag har jag fått mycket gjort. Ibland är det skönt att sy enkla saker som går fort. Har så många påbörjade projekt att jag nästan blir handlingsförlamad.

AMIE! I slutet av inlägget kommer en födelsedags-spolier! Blunda eller tjuvkika på din present :D


Först och främst började jag med ett Torkyfodral. Mycket mer praktiskt än jag först trodde. Har en här hemma och en i stugan. Supersmidigt, torkyrullen håller sig fräsch och man kan ta med den var man vill.
Tyget räckte till en haklapp också, vems det blir återstår att se :)


När jag ändå hade rosa tråd passade jag på att sy färdigt Ls sommarkjol. Det har varit en klänning i storlek 80 men jag klippte bort livet, sparade klänningen och sydde dit en mudd i midjan. Hon älskar den och snurrar förbrilt. Hon övertalade mig att låta henne ha den ut till lekparken på eftermiddagen, ovanpå överdragsbyxorna, hm...


Har även sytt klart en del av den första PIFen men det kan jag inte visa ännu.


En sak som varit färdigt länge är en födelsedagspresent till AE. Ett förkläde med inspiration från Leila - mat å baktjejjenTV4+. Hennes rosa förkläde i 50-talsstil har tydligen blivit superpoppis och säljs för runt 500:- på diverse internetshopar. Förklädet har inget band runt halsen men knäpps med korslagda band bakom ryggen. Muffinsen är en liten ficka. Vitsen är att det ska se ut som en figursydd klänning framifrån... får se om det passar AE.

lördag 18 april 2009

Lekstugebilder...

En fantastisk dag har vi haft idag. Sol, lite kyligt men helt underbart! Lillebror fick sova i vagnen vilket gjorde att jag kunde sitta i solen och bara mysa med en kopp kaffe.

Kameran kom jag ihåg att ta med också så här kommer bilder inifrån lekstugan.

Hoppas ni fått njuta av solen en stund idag!



fredag 17 april 2009

Jag ska bli omgjord!

Fick en förfrågan från en tidning om jag ville ha en Make-over. Tja vad säger man om någon erbjuder gratis klippning, färgning och lite nya kläder? Ehhh, ja tack! Får aldrig tummen ur att gå till frissan själv och har haft samma frisyr sen i femman bortsett från några mörka år med en sjuhelvetes lugg. Nu är det dags för något nytt. Spännande!

torsdag 16 april 2009

Klänning till L

L tjatar fullkomligt ihjäl mig om sin lila klänning som jag sydde för ett par månader sedan. Hon älskar den och den åker jojo in och ut ur tvättmaskinen. Bestämde mig för att sy en till av ungefär samma modell. Eftersom hon inte kunde precisera vad hon tyckte om med klänningen valde jag att köra på lila tyg och glittriga knappar samt samma modell. Trots det var hon måttligt nöjd. Jag var väl inte heller hundra procent nöjd men vi får väl se om hon bestämmer sig för att ha den imorgon...
Den ser lite bylsig ut på bilden men det beror på att hon hade en tröja under som hon vägrade ta av sig. (Den lilarandiga hon fick i påskägget av mormor!)

Hittade en riktig blin-bling-knapp. Tänk vad mycket roliga knappar det finns!

onsdag 15 april 2009

Så fel det kan bli!

Insåg precis att jag skrivit fel i det förra inlägget... Skrev att det blev vitt i lekstugan med ljusrosa hjärna som bård. Om det var någon som inte förstod att det skulle stå hjärtan så klargjorde jag saken nu i alla fall.
Något har hänt när jag skriver på tangentbordet, jag skriver jättemycket fel helt plötsligt och har tom börjat skriva fel på mitt eget namn... Skyller på stress, det brukar fungera.
Idag har varit en stressdag! Förmiddagen var iofs ganska lugn men jag försökte läsa en skitjobbig facktext på engelska...tråkigt när de väljer kurslitteratur på engelska tycker jag. Även om jag anser mig vara en hejjare på engelska tycker jag alltid att man går en viss del förlorad. Många uttryck och ord försvinner när man inte riktigt fattar och därmed även kontentan ibland.

Fick en snilleblixt idag, har länge sneglat på ett tyg jag har i skåpet, ett mjukt trikåtyg som skulle bli utmärkt till en klänning (till!). Men, det är vitt! Visst somrigt å fint men praktiskt - Nej!
Det slog mig helt plötsligt att jag hade hundra år gammal textilfärg i skåpet. Det räckte inte att färga hela klänningen men tyget är iaf mer lila än vitt. L godkände tyget så nu inväntar jag en ledig stund för att inta symaskinen. Uppdaterar med bild så fort jag hinner!

måndag 13 april 2009

Lekstuga

I helgen har jag ägnat mig åt lekstugan. Invändigt blev det vitt, vitt, vitt med ljust rosa hjärna som en bård. Satte upp en hylla, sydde gardiner och plockade in lite saker. Så mysigt det blev! Bilderna jag tänkt lägga till nu blev inga för jag glömde kameran hemma. Får bli nästa gång.
Hoppas alla haft en trevlig påskhelg och att alla fått sol på näsan!

fredag 10 april 2009

Äntligen sol!

Åh, jag blir så glad att solen skiner! Har precis skrivit klart två reflektionsprotokoll. Ett om relevansen av effektiv integrering av musiken in skolämnena och ett om hur man ska anpassa andrasrpåksundervisningen för att få en framgångsrik undervisning. Det låter värre än vad det var...
Nu väntar stugan! Ska packa lite mat, vatten och andra förnödenheter och dra ut fortast kvickt!

torsdag 9 april 2009

Amen shit!

Nu tror jag verkligen att jag hittat rätt! Förra assistentjobbet jag hade anade jag oråd redan från början. Själva jobbet kändes okej men personkemin kändes helt omöjlig. Jag ville verkligen få det att fungera men till slut fick jag nog. Det här kommer bli toppen det känner jag! Dessutom har jag fått ett schema som inte kunde bli bättre, det måste vara någon mening med det här!

L är super-duper-mammig just nu. Det är jättemysigt men också ganska jobbigt. Hon har tvärskön personlighet och snappar upp så roliga kommentarer från sin storebror. Härom dagen frågade hon mig -Mamma, vad blir det för mat? A svarade, eftersom det var han som lagade maten. Då tittar hon på honom och säger -Heter du mamma eller?
Kanske inte lika kul när hon är 14 men nu var det bara komiskt.

Amie! Är du hemma?! Måste träffas s n a r t !!!

Hittade ett skitsnyggt tyg till PIF-paket nummer 1, känner mig taggad som 17 över att sy hemlisar. Roligt att fundera över vad jag ska göra och till vem. Dessutom fick jag världens roligaste paket av mor igår. En hel låda med tråd, sidenband, paljettband och massa annat smått och gott. Nu fick jag verkligen sydjävulen i mig!

onsdag 8 april 2009

Namnbyte

Tror jag ska byta namn på Lillebror eller åtminstone lägga till - Houdini!
Allstå killen har skills! Han får inte bara femtioöringar att försvinna. Hittils har ett antal nappar upphört att existera samt en skitstor fjärrkontroll. Så sent som igår trollade han bort en telefon. Vi har en jättepraktisk funktion där man trycker på en knapp på basenheten så ringer telefonen. Det funkar givetvis bara om Houdini inte passat på att lägga av luren!!! Har letat högt och lågt men gav till slut upp och gick ner i källaren och hämtade en annan.
Med tanke på att jag letat efter fjärrkontrollen i ett halvår nu så struntar jag i att leta efter telefonen, kommer den fram så fine om inte, skit samma.

Ska börja på ett nytt jobb idag... Känns tvärkonstigt med tanke på att jag var på intervju igår. Ringde mannen direkt efter intervjun å sa att jag var säker på att inte få jobbet. De skulle höra av sig men sånt kan ju ta veckor... En timme senare ringde de å sa att jag fått jobbet och undrade om jag kunde börja upplärningen redan idag. PERFEKT, det enda som kunnat bli bättre var om jag kunde börjat igår!
Håll tummarna att det här blir bra nu, är alltid lite känsligt när man jobbar som personlig assistent.

tisdag 7 april 2009

PIF

Såg en så rolig tävling hos Fante , en PIF tävling. Tycker det är en så rolig idé, kul att gå och vänta på ett paket utan att veta vad det innehåller och när det kommer. Det hela går ut på att de tre första som lämnar en kommentar till detta inlägg får ett paket av mig.

För att vara med gör du såhär:
1. Lämna en kommentar under detta inlägg och mejla mig din adress på saraguerini@passagen.se Lämna också lite uppgifter om antal barn och storlekar osv. som kan vara bra för mig att veta. De tre första kommentarerna är med i PIF:en och får en present av mig inom 365 dagar.
2. Om du har en egen blogg gör samma sak!

PIF - PAY IT FORWARD

måndag 6 april 2009

Lycka i en ask!

Som så många andra är jag galen i skor. Men jag har aldrig riktigt haft ekonomi att shoppa loss så någon gedigen samling har jag inte.
Älskade AA ska gifta sig i sommar å jag ska vara tärna (eller vad det nu heter) Utmärkt tillfälle att få köpa ett par riktigt fina skor. Jag å den andra tärnan ska ha bruna klänningar och till dem ska vi ha metallic skor. Hittade dröm-dojjorna på Brandos så jag slog till direkt.
Ja, jag kommer få skitont i fötterna!
Ja, det är värt det!
Tänkte lösa det med ett par Sholl Party Feet och så ska jag ha med mig ett par reservskor till festen.
Hur som haver kom de med posten idag, som ett barn på julafton slet jag upp paketet direkt. Åhhh, de är så fina! Passar perfekt å kostade överkomligt.



Bilder från www.brandos.se
Kan verkligen rekommendera Brandos, frakten ingår i priset och även returfrakt om skorna skulle vara för stora eller för små. Man kan söka på skotyp, färg eller storlek, smiiiiidigt.
Ska beställa gympaskor till Storebror också men det får vänta till nästa månad ;)






Galen helg!

Helgen har verkligen varit fullspäckad. Natten till lördag och söndag har jag tillbringat på Viksängsskolan här i Västerås. Har vaktat sovande handbollsspelare och en kiosk. Inte överdrivet kul men vad gör man inte för sina barn...
Lördagen bjöd på helt sagolikt väder så efter ett par timmars välbehövd sömn åkte vi till stugan. A åkte i egen bil och svängde förbi en Blocketannonsör för att hämta en lekstuga till barnen, hur söt som helst. Nu ska vi bara måla den lite inuti och slänga in några barnmöbler så har de små ytterligare en sak att bråka om i sommar ;)
Skönt som 17 var det i alla fall att återse stugan, dricka kaffe i trädgården och såklart grilla korv.
Längtar till påskhelgen om det blir fint väder.

torsdag 2 april 2009

Så jäkla stolt

Ibland slår det mig vilken tur jag har haft. Förutom att jag fått tre frisk barn så har jag hittat kärleken. Att kärleken sedan är besvarad känns som ett mirakel! Min man har en imponerande personlighet och en framåtanda jag aldrig skådat. Jag är så stolt över att han valt att dela sitt liv med mig.


Tänker ofta tillbaka på vårt bröllop som var precis så som vi ville ha det. Intimt och personligt. Vi gifte oss utan att säga det till någon, med anonyma vittnen i rådhuset. Från vår bröllopsresa skickade vi vykort där vi skrev "..vattnet är varm och maten god, så vi har det bra på vår BRÖLLOPSRESA!"


Jag kommer inte ihåg i detalj allt som sades under vigseln men jag vet att vigselförättaren pratade om att barn och föräldrar och syskon får man men sin partner är den enda i familjen man väljer. Det kändes så stort att tänka på, mannen som jag älskar så innerligt har valt att leva sitt liv med mig! Som alla andra har vi haft våra upp och nergångar men jag vet att vi alltid kommer vara tillsammans. Det finns ingenting som jag inte älskar med A.


För att citera Robin Hood "Länge leve kärleken!"

A får aldrig vara ifred när han är hemma, alltid har han någon som klättrar på honom. Jag tror att han för det mesta uppskattar det.

onsdag 1 april 2009

Äntligen!

Äntligen fick jag tummen ur å ringde om vår diskmaskin. Har varit lite orolig att reparationen inte skulle gå på försäkringen å nu finns inte ett par tusenlappar att lägga på en diskmaskin. Till min stora glädje är nu maskinen lagad utan att det kostade mig en spänn!
Det jag har lärt mig på detta är att man inte ska tro man köper nån supermaskin för att man väljer "svensk kvalitet" och att det är värt några hundralappar extra med en längre försäkring. Vår skitdyra Cylinda gick sönder första gången efter bara 1 1/2 år och nu var det alltså dags igen. Nästa maskin jag köper blir inte en Cylinda!