CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 30 januari 2009

Sådan bil sådan förare

Tog mannens bil igår. Drog upp volymen och körde för en gång skull själv. Satan i gatan vad härligt det är att köra en bil som svarar på gasen. Dessutom behöver jag aldrig tanka den ;) Fördelarna med min bil är dock många.
Det är ingen som blir avundsjuk.
Det är en slit å slängbil, går att packa in ett bohag i bagaget.
Den är inte stöldbegärlig, har faktiskt glömt kvar nyckeln i låset av misstag under en hel natt men ingen tog den.
Man får inga fortkörningsböter i första taget.
Risken att drabbas av tinnitus för att man drar på stereon är minimal, ljudet är kasst så det är ingen ide att dra på.
Har nu seglat runt i stan i typ två veckor för en 300-ing och har fortfarande soppa i tanken.
Annat var det med min förra bil, tankade jäääääämt. Fast fin var den och rolig som 17 att köra. Det bästa var nog ändå rattvärme, mmmmm säger jag bara. Stereon var inte heller fel. *saknar* Det första jag ska göra när jag får ett fast jobb (om hundra år) är att köpa mig en riktigt schysst bil.


Fotade L lite idag. Hon klädde ut sig i sin finkappa och då passade jag på att ta några bilder. Storebror är lätt att fota, han blir nästan alltid bra på bild men det är svårare med L och omöjligt med Lillebror. Här kommer tre helt olika bilder på barnen, tagna i helt olika sammanhang.


torsdag 29 januari 2009

Off!

Jag känner mig off. Skitless på allt just nu. Har tappat all inspiration och ork. Nu vill jag bara att det ska bli vår så jag kan få dra ut till stugan och plantera. Köpte lite nya fröer här. Bland annat hittade jag en ny sorts chilifrukt som ska smaka citron. Odlade paprika förra året, mycket framgångsrikt måste jag tillägga. Så i år ska jag storsatsa på paprika och chili men det blev även några olika salladssorter och sockerärtor.
Tänk om man kunde gå i ide i väntan på vårsolen!


Bilden är från sommaren -08. L och jag planterar morötter i ett gammalt fönster, perfekt som såbädd.

tisdag 27 januari 2009

Riktigt roligt

I lördags skrattade vi så vi knappt kunde andas. Det var så kul att se våra gamla filmer, pinsamt men fruktansvärt roligt! Efter ett parti Buzzer drog vi på stan för att svänga våra lurviga. Det är så härligt att dansa.
Vi konstaterade att vi skulle bli sååå smala om vi gick ut en gång i veckan förutsatt att man inte gjorde som vi, åt massor med god mat och drack en hel del vin...

Försökte hitta ett träningspass som skulle passa mig, först på dansskolan sedan på Friskis. Men , de passen jag vill gå på gick bara på tider då vi redan är uppbokade. Har inte så lätt att hitta en tid när Storebror tränar måndag och onsdag, A tränar tisdag, torsdag och söndag. Dessutom har Storebror match lite nu och då, oftast söndagar. På fredagar är det så hektiskt att det inte finns en chans att klämma in något. Då är det bara lördag kvar, L har dans 9,30-10 så hela lördagen är "kvar" men förutom att jag inte hittade ett pass jag gillar så känns det inte så kul att alla dagar är totalt uppbokade. Skönt, då kan jag fortsätta vara fläskig ett tag till med gott samvete!

A har rasat i vikt sedan han började träna, centimetrarna försvinner för varje vecka som går. Är så himla stolt att han lyckas denna gången. Tycker dock om honom lite rund och mjuk så han får inte tappa "för mycket", en karl ska väga hundra pannor för att hamna på min innelista *S*
Igår hade vi bestämt att vi skulle träna lite tillsammans, såg Paulo Roberto å hans fru på TV och blev inspirerad. Det visade sig att vi inte har riktigt samma proportioner som de. Paulo å hans fru är ungefär lika långa och är smärtabägge två. A är 1,86 å jag knappt 1,61 dessutom är han dubbelt så bred som jag så våra förutsättningar var inte riktigt de samma. Jag skrattade så jag nästan kissade på mig och det hela slutade med att jag blev träningsredskap istället för träningspartner.

lördag 24 januari 2009

Äntligen!

Så var den stora dagen här! En nästintill religiös upplevelse var det att få se L uppklädd i tyllkjol virvla runt i danssalen. Ägaren till dansskolan var min förskollärare, hon älskade att dansa själv och gjorde slag i saken och öppnade en dansskola. Hennes dansglädje och värme finns fortfarande kvar i hela verksamheten och det var så roligt att återuppleva minnen genom L. Till en början var hon lite nervös men efter ett par minuter var hon i full färd med att dansa och glömde helt bort att jag gick ut. Hon ser lilte beklämd ut på bilden, var inte på humör att posera... Tack kära mor för de snygga benvärmarna, som du ser passar de über-bra till hennes outfit!
Efter danslektionen gick vi på stan jag och L. Hon köpte hårspännen och jag ett par örhängen till i kväll. Sen tog vi en tjejfika på Donken. Det blev en försmak av allt kul vi kommer kunna göra tillsammans hon och jag. *lycklig*

onsdag 21 januari 2009

Nu ska det bli av!!!

På lördag ska jag hem till AE. Vi ska dricka vin och kolla på video vi gjorde i högstadiet. Tror vi måste lägga ut nåt slags skydd i soffan för antagligen kommer vi skratta så vinet sprutar. Min kära far har en sån där maskin som omvandlar en VHS till en DVD. Har inte sett filmerna på evigheter. Vad sägs om "Life at the soapopera" eller en egentillverkad musikvideo till Just Ds "Vart tog den söta lilla flickan vägen".
J, det kommer en kopia på posten, kan vara kul både för dig och S eftersom ni är med bägg två :D

Storebror var så söt idag när jag kom hem. Han hade haft en jobbig dag idag. Han kommer inte riktigt överens med en av grabbarna i klassen. Dessutom hade han fått en tillsägelse av en fröken. Han kände att den inte riktigt var befogad och då tar han såååå illa vid sig. Fröken hade dessutom sagt att hon skulle prata med mig vilket gjorde att han blev jättenervös. Men efter många kramar och en försäkran om att jag inte skulle bli det minsta arg kändes det bättre. Vi har en deal han och jag, om han hittar på något dumt så önskar jag att han talar om vad han gjort för mig, hela sanningen och i gengäld blir jag inte arg. Fungerar utmärkt!
Nu kommer han snart från handbollsträningen och är förhoppningsvis på bättre humör!

Ibland är det bäst att inte tänka efter

Igår bestämde jag mig för att göra något kul med barnen. Storebror var lite nervös över att de skulle få göra ett simprov i skolan idag så jag tyckte att badhuset kunde vara lämpligt, då kunde han värma upp lite inför testet. Så jag ägnade hela förmiddagen åt att preppa inför badhuset. Så mycket man måste fixa, packa badkläder, handdukar, badblöja, ny blöja, schampoo, bortse, BALSAM till L och fika så klart. Sen återstår att fixa bikinilinjen, vissa kanske kan hoppa över det, jag är inte en av dem. När hyveln ändå var framme åkte benen med och armhålorna så klart. För en gångs skull gick det rackarns fort att hämta L på dagis och av lathet ringde jag till fritids och bad dem skicka ut Storebror så jag slapp släpa in syskonen bråkstake. Efter ett snabbt stopp på macken bar det av till badhuset, själv med tre barn. Jag kände redan i entrén att det kanske var ett misstag när jag försökte stå i kö med en skittung kasse och samtidigt förhindra Lillebror från att krypa under till andra sidan. Kvinnan framför hade trubbel med att hitta sitt årskort och det tog en evighet innan de löst problemet.
Storebror fick en egen kasse och drog in i pojkarnas omklädningsrum medan jag tog de två små med mig. Lillebror gav ifrån sig ett glädjetjut när han insåg att han fick vara naken. Han ville kuta runt och undersöka allt medan jag förbrilt försökte få av mig och L alla kläder. Efter duschen var Lillebror hal som en ål och gjorde sitt yttersta för att komma loss. Väl nere i poolen kämpade han som en galning för att komma ur mitt grepp, problemet var att han inte bottnade. L var lite mer försiktig. Efter att ha fått totalkramp i hela ryggen gick vi bort till "äventyrsdelen" i badhuset. Där är det ungefär 2dm djupt och små rutchkanor och trappsteg. Lillebror blev helvild och kutade runt som om han aspirerade på en Baywatch karriär. När han snubblade hamnade hela huvudet under vattnet men han var snabbt på benen igen och spottade och fräste och fortsatte som en pitbull. Jag skrattade så jag nästan kissade i poolen. Efter obligatoriskt fika fick de härja en stund till innan vi bagav oss till omklädningsrummet. Jag insåg att jag inte hade krafter kvar att tvätta håret på L och samtidigt se till att Lillebror inte skulle fly så jag packade på dem kläderna och tog tvättandet när jag kom hem. Det var himla tur. Jag var helt slut när jag kom hem men syskonen badade glatt vidare i badkaret efter att de förnyat energin med lite mat.

Det var inte det lättaste att reda ut Ls hår så efter tvätten bestämde vi att vi skulle toppa håret en aning. Jag klippte max en centimeter men när L kollade in resultatet i spegeln fick hon en smärre chock. Eftersom håret var nytvättat och fått en chans att självtorka såg det ut som om jag klippt en decimeter. Jag drog ut en lock och visade att håret var kvar. Slutet gott allting gott!

måndag 19 januari 2009

Amen shit!

Vad smidigt!!! ibland hatar jag när man tvingas göra allt själv, ibland diggar jag det. BankID - I love, Låna själv på biblan - I hate! Självscanning - like, betala själv - no thanx
Skickade just in min studieförsäkran till CSN på datorn, såååå smidigt, klick, klick, lösenord, Klart! That´s the way I like it!!!

Några saker...

Några saker som kan vara bra att veta om du skulle komma på besök hos oss:

  • Vid dörren blir du påsprungen av en ivrig hund och tre glada barn.
  • Häng jackan så högt upp som möjligt för att förhindra att någon snor den och använder den som docktäcke eller liknande.
  • Om du har vita strumpor på dig ska du veta att de aldrig mer kommer att vara vita hur mycket klorin du än utsätter dem för.
  • Placera dina värdesaker högt upp annars finner du dem aldrig, Lillebror är expert på att gömma grejer där man aldrig letar. (Igår låg fjärrkontrollen i potatissäcken)
  • Stoppa inte ner händerna mellan soffkuddarna, man vet aldrig vad som bor där.
  • Tro inte att hunden lugnat sig bara för att hon lagt sig ner.
  • Du kommer inte få en syl i vädret.
  • Bra att ha med sig kan vara öronproppar och ätbar muta till barnen (bör innehålla hög mängd socker).
  • Du kommer sannolikt inte härifrån innan du ätit något, oftast kaffebröd.
  • Vi är innehavare av världens största tvätthög.
  • Ät inget barnen bjuder på, det är troligtvis provsmakat om ens ätbart.
  • Det är helt möjligt att få se en adventsljusstake i juli och en midsommarkrans i januari.
  • Ingen är rädd att ta till ton om de inte får sin vilja igenom.

Men det positiva är att vi har ett hem fyllt av kärlek, värme och som doftar god mat och nybakt bröd!

söndag 18 januari 2009

Kliar i fingrarna!

Åhhh, jag vill ha en massa tyg! Är inne i någon slags skaparperiod just nu med betoning på sömnad... Har en jätterolig ide till en söt dräkt till den nykläckta kusinen MEN jag har inget tyg!!! Sidan jag hittade här har så fina tyger men det blir snabbt dyrt när man vill ha några meter. Får ge mig till tåls någon månad. Ska nog gå och rota lite i tyggarderoben för att se om jag kan hitta något kul att klippa till när mannen kommer hem. Har inte fått fem minuter egentid under hela helgen och mannen är uppe i totalt fem timmar så nog kan jag kräva att få en timme eller två själv med symaskinen!

Nämen!

Nå har jag fått en award av Annica, tack för den rara du!



Den skickar jag vidare till:

Lindzi - En blogg med massor med inspiration och tokigt snygga LOs!

Pysselgumman - Var denna blogg som fick mig att inse att jag var tvungen att börja scrappa. Har så mycket fint i sitt galleri!

Annas pysselblogg - Ännu en inspirerande blogg med alla möjliga roliga ideer och tips!

fredag 16 januari 2009

Inte riktigt som jag tänkt mig...

När jag väntade L bodde vi i en lägenhet med ett avlångt, smalt badrum. För att få plats med skötbord var enda chansen att hitta något som passade ovanpå tvättmaskinen. Det visade sig bli krångligt, dyrt och fult. Därav byggde jag en enkel modell själv, gick på mindre än en hundralapp, vinner inget skönhetspris men funkar fortfarande. För att se till att min kära A inte kunde skylla på att han fick ont i ryggen vid skötbordet valde jag att höja det till lagom arbetshöjd för honom. Det visade sig att mannen inte hade något emot att byta blöjor och gjorde det minst lika frekvent som jag i förhållande till hur mycket han var hemma. Lillebror har nu kommit till det stadiet att han hatar att ligga på skötbordet och drar sig inte för att visa det, med alla möjliga medel. Det komiska i situationen är att hans fötter hamnar i brösthöjd på mig. Hans protester i form av sprattlade ben brukar alltså spela kongas med mina bröst alternativt ge mig en känga rakt i nyllet. Det mest komiska av allt är att jag hamnar i en position där jag nästan inte har kraft att hålla i honom. Någon dag kommer jag släpa ut skiten ur badrummet och såga av benen så det hamnar i rätt höjd. Antagligen kommer mannen då se det som en anledning att sluta byta blöjor, han kommer få för ont i ryggen.

torsdag 15 januari 2009

Vill göra tusen saker!

Just nu vill jag göra tusen saker men tiden räcker inte till. Känns som man inte hinner hälften av vad man skulle vilja och ännu mindre av det man borde gjort för länge sedan. Känner mig superstressad över min nya kurs som börjar på måndag. Innan alla bitar med schema, arbetstempo och litteraturlista faller på plats känns det som om jag har myror i hela kroppen. När jag forskade lite närmare verkar det som om delar av denna kurs är väldigt lik en kurs jag redan läst på en annan högskola. Skulle vara skönt att få poängen tillgodoräknade och börja med något annat istället men som sagt, det drar igång redan på måndag!



För att rensa huvudet lite från ideer, som bara tycks fyllas på, sydde jag en fleeceklänning till L idag. Det blev en ärmlös, rak modell som tanken är att hon ska ha en långärmad tröja under. Precis som jag så länge funderat på satte jag fast ett par vingar på ryggen också. Blev inte riktigt nöjd, tror jag hade lite för bråttom :D

onsdag 14 januari 2009

Award!

Har fått en award av Vaniljlatte TUSEN TACK!!! Blir riktigt glad!

Skickar den vidare till:

AnnaSV - en blogg jag läser varje dag

Purplerain - en nyfunnen favorit

Kattis - skrattar ofta högt och igenkännande när jag läser

sist men inte minst måste jag även ge den till Annica, och Vaniljlatte men eftersom de redan fått den behöver de inte skicka den vidare :D

L hade för korta byxor på sig idag, hon var ledsen men jag var glad. Det betydde nämligen att jag kunde ge henne den rosa, mjuka kjolen hon velat ha så länge. Hon har frågat efter en rosa velourkjol men jag har inte hittat någon vettig. Jag klippte av byxorna strax ovanför grenen, klippte remsor av benen som jag sydde till en lång remsa. Veckade remsan och sydde fast den på överdelen. Vipps så har L en överaskning i morgon när hon vaknar!

När vi skulle till dansen i söndags upptäckte jag att vi inte hade något snyggt att bära tyllkjolen i. Ett tyg jag först tänkt sy något annat av passade utmärkt. Gjorde en enkel säck fodrad med den rosa velouren som även syns längst upp. Som ryggband valde jag ett tjock rosa sidenband som även fick vara dragsko. L var nöjd = jag är nöjd:D

måndag 12 januari 2009

En massa telefonsamtal

Idag fick jag mycket gjort till slut. Efter att ha gjort en polisanmälan om bajsmänniskan på dagisgården ringde jag dagis och hade ett mycket givande samtal med föreståndarinnan eller vad man nu kallar henne! Henne har jag stor respekt för vilket även gör mig lite osäker i hennes sällskap, men som sagt, idag var samtalet bra. Eftersom jag var igång med luren passade jag på att ringa Högskolan Dalarna också för att fråga något jag borde frågat om för en månad sedan. Det brukar vara svårt att få tag på rätt person och långa telefonköer men idag gick det som en dans. Rätt person svarade och jag fick raka besked direkt, skönt.
I början av december fick jag ett jobb som assistent, till en början gick det bra men av anledningar jag inte kan gå in på valde jag att avsluta min anställning i mitten av december. Tre dagar innan jag fattade beslutet blev jag kontaktad av ett annat assistansbolag som jag då tackade nej till. Jag kontaktade dem igen och förklarade läget. Efter ett par samtal fick jag till slut tag på rätt person via mejl som uppmanade mig att höra av mig efter nyår. Hmmm, höra av sig, vad betyder det? Besvara mejlet eller ringa? Först komponerade jag ett mejl men istället för att skicka det ringde jag. Fick inte tag på rätt person idag heller men det gjorde inget. Personen jag talade med bokade in mig på intervju nästa vecka så nu är det bara att hålla tummarna att det går vägen.
Känns som en produktiv dag trots att den började segt.

Nu är jag arg!

Ls dagis är det bestämt att galonisar ska tas hem och tvättas varje helg, förutsatt att de använts. Det är för att galonisarna drar in mängder med grus och sand som i förlängningen drabbar barnen. I fredags låg Ls galonisar prydligt packade i en påse, tog med dem hem men efter att ha kikat ner i påsen såg jag att de knappt såg använda ut så jag struntade i att tvätta dem. I morse var vi sena till dagis och alla barn hade redan gått ut. Jag fiskar upp galonisarna för att trä dem utanpå overallen när jag då får syn på någon brunaktig smetig smörja bak. Hmmm...lera? hundbajs!!! Av personalen får jag veta att de nyss upptäckt att någon släpper in sin hund på dagisgården och låter den uträtta sina behov. Dessutom, som om inte det vore illa nog så struntar personen i att ta reda på efter hunden. Imorse hade personalen hittat sex stora högar med bajs. Vad är det för knäpp människa som gör så? Hur kan man låta hunden kissa och bajsa på ett dagis? De små barnen står ju på näsan titt som tätt och det händer nog ganska ofta att en näve sand hamnar i munnen. Kul! Fräscht! Jag ska ta och ringa till farbror polisen och höra vad man kan göra!!!

söndag 11 januari 2009

Äntligen!

Nu har jag gjort det omöjliga igen! Jag har skrivit färdigt tentan. Fem tusen ord: Jämför olika pedagogiska miljöer som presenteras i kursen och värdera deras betydelse för barns subjekskapande och möjligheter till lek och lärande.
Suck!
Det gick trögt då och då, ett tag hade jag funderingar på att åka hem...men konstigt nog går det alltid lite bättre när jag gett upp. Då sänker jag kraven lite, skiter i att vara perfekt å så vips har man fem tusen ord.
Har druckit säkert 20 koppar varm choklad, köpt en overall på Tradera och städat köket på kontoret. Jag har också hunnit med att skriva en Ajja-bajja-slarvmajja-lapp till alla som skiter i disken i köket. Åhhh vad alla kommer älska chefens fru imorgon bitti hahahahah!
Något som var riktigt bra var att jag hittade typ 100 matlådor i en kartong varav 24 var våra...mannen är ingen hejjare på att ta med matlådan hem direkt >:(
Tur han är varm å gosig i alla fall, nu ska jag hem och krypa ner i sängen tjoooooho!

Dansa min docka!

L och jag var på en "prova-på-kurs" i dans idag. Inte alls på den dansskolan där hon ska börja. Denna skola hade 50% i dansshoppen och därför åkte vi dit. Vi passade på att gå på en provkurs som hette Du&jag. Ganska kul ide att man som förälder fick vara med under hela kursen men jag har liiiite svårt att släppa lös på det sättet. Kul hade vi i alla fall och vacker som en docka var L. Hon hade full utstysel på, trikåer, balettdräkt, tyllkjol, bevärmare och bolero. Gjorde några av de andra barnen riktigt avundsjuka fast det märkte som tur var inte L, vill inte göra henne stöddig. Tråkigt nog hade de inte balettskor i hennes storlek men det är några veckor kvar innan hennes dans drar igång så det hinner vi nog med att skaffa.
Nu åter till tentan dag 2 - blääää

lördag 10 januari 2009

Kalorier och tenta

Så var det oundvikligt, tentan ska vara inne på måndag morgon så nu gäller det. Har tagit mig till mannens kontor, här är det lugt! Går faktiskt riktigt bra att jobba här. Ger mig själv fem minuters paus varje timme annars får jag ingenting gjort utan gör annat hela tiden. På gott och ont har de massa kul maskiner här som till exempel kaffemaskinen med alla möjliga olika sorters kaffe och varm choklad! MMMMmmm... Undrar hur många kalorier det är i en sån kopp, är inne på min fjärde sedan kl 12... Precis bredvid kaffemaskinen står "bubbelvatten-maskinen" En sån man får kolsyrat vatten ur. Dessutom hittade jag en påse nyponsoppa som jag tror jag ska tilllaga till lunch. Ska till svärmor, som fyller år, vid klockan fyra å äta smörgåstårta så jag behöver nog ingen matigare lunch :D. Nu måste jag hinna kolla lite bloggar innan det är dags att fortsätta.

fredag 9 januari 2009

Inte utan min Ipod

Bild lånad på http://macworld.idg.se
Fick en present av mannen. Inte så att han medvetet begett sig ut för att handla något till mig. Lite mindre romantiskt men det skiter jag totalt i. De hade en säljtävling på jobbet där priset var en Ipod för alla som lyckats uppnå sin budget en månad. Tur för mig var att någon misslyckades. Ipoden har legat i en låda i ett par månader tills vi upptäckte den här om dagen. Mannen tyckte jag behövde något portabelt som dränker oljudet här hemma. I LOVE IT!!!

Höll på att mixtra med datorn för att få över lite låtar, av någon anledning förde den över varenda låt vilket innebar att en LINDA ROSING låt följde med. Det här är ett problem av högsta status just nu, inte vill jag att någon ska råka se att jag har Linda Rosing i Ipoden. Vem har frivilligt henne någonstans??? (På frågan hur den hamnat i datorn hävdar mannen att han av nyfikenhet hämtat den och sedan inte orkat radera den) (Den är nu raderad)

Ska ta itu med att radera den från Ipoden så fort jag laddat den.

Musik får mig att gunga, ser antagligen skitfånig ut men det bjuder jag på. Tror barnen kommer upptäcka att Ipoden är kanon när de ser hur lite jag bryr mig om deras oljud. Enda nackdelen är att man inte hör när någon gör illa sig fast å andra sidan brukar de vara ruskigt snabba att rapportera syskonskador.

torsdag 8 januari 2009

Jag har sagt upp mig...

...som strumpsorterare! Nu jäklar är det NOG! Hade det stora nöjet att ha tvättstuga idag. Det är alltid ett äventyr. Man vet inte om någon stulit tvättiden, vilka maskiner som strejkar eller om det finns någon tvättkärra. Hade hyfsad tur idag, fick behålla min tvättid, alla tvättmaskiner fungerade och även torktumlaren. Torkskåpet hade nog kunnat funka bättre men det gick igång ialla fall. När jag lassade i och ur tvätt i maskinerna insåg jag att min familj inte tagit mitt hot på allvar. För en tid sedan meddelade jag att jag krävde att samtliga medlemmar i familjen, med undantag för Lillebror, satte ihop sina strumpor samt lade dem i tvättkorgen annars skulle jag skita i att sortera deras strumpor. Det tar typ en sekund och underlättar såååååå enormt. För det första hamnar paret i samma maskin, i samma tvättkorg överhuvudtaget. Dessutom slipper jag sortera alla strumpor, idag var det 73 stycken strumpor. Det enda de behöver göra för att ha matchande, rena strumpor är att fästa ihop skaften, där är ju inte strumporna smutsiga ändå. De sitter ihop i både tvättmaskin och torktumlare. Det fanns en familjemedlem som fixade detta och då pratar jag så klart inte om min man! Storebror fixade ungefär 3 av 10 medan Ls ALLA strumpor satt ihop parvis. Så nu mina vänner får mannen och sonen en hög med strumpor och det stora nöjet att sortera dem själv!

Fick äntligen tag på far idag. Det var som tur var inte levern som spökade utan gallan. Blir nog operation. *andas ut*

Mannen kom hem haltandes från sin första träning på nya stället idag. Han sken som en sol och deklarerade att hans ena tå var lila. Aha, skitkul!? Jag fattar mig inte på det här med hans träning. Tydligen är brutna tår och spyhinkar skitcoolt när man har testosteron i kroppen. Jaja, bara jag slipper. (*viskar* han var inte lika kaxig när han skulle ut med hunden nyss och knappt fick på sig skorna *fnissar*)

Imorgon ska bli en bra dag...det har jag bestämt! Någon som instämmer?

onsdag 7 januari 2009

Pappa...

För ett tag sedan sa min far, med en rejäl skopa ironi, att han tyckte att han fick aldeles för lite plats i bloggen. Nu blir ett helt inlägg "hans".
Han ringde idag framåt kvällen och sa att han skulle till akuten för att han inte mådde bra.
Skit också!
1988 upptäcktes en hjärntumör och läkarna trodde då att han bara hade några enstaka år kvar att leva. Så här, snart 21 år senare, har han bevisat deras motsats flera gånger om. Jag vet att han fortfarande är stark men för mig känns han en aning skör. Minsta lilla krämpa som man i vanliga fall inte skulle tänka två gånger på undrar man om det är början på något allvarligt. Jag hoppas att det inte är något allvarligt, kanske han bara behöver justera sina mediciner. Rädslan finns där ändå, den har lurat bakom hörnet i mer än 20 år.
Nu vill jag bara att de ska ringa, tala om att allt var okej och att de vill ha skjuts hem. Snälla, snälla ring!

Ny vers...

Lillebror tycker om när jag sjunger, konstigt men sant. Roligast är "klappa lilla magen" då han klappar magen, pekar på näsan och spelar på läppen, allt enligt sången. "Huvud, axlar..." är också jätterolig fast då är det jag som klappar huvudet, killar axeln, nyper i knät och killar under foten. Lillebror anser att det fattas en viktig kroppsdel i sången, två för att vara exakt - tutte. När jag sjunger "huuuuuvud, axlar, knääää åååå tååååå, knä och tåååå" lägger han till TUTTE! Istället för kinden klappen få spelar han kongas på mina tuttar. Kanske dags att sluta amma?

Den stora sonen har återvänt - äntligen! Utmattad kom han instapplandes klockan 22,30 i går kväll. Han var lycklig, trött och mammig! Tänk att få en sån där BAMSEkram efter att inte ha setts på flera dagar. Med tårar i ögonen berättade han att de andra hade retat honom för hans tandkräm. Han har en rosa tandkräm... Plötsligt fick han något allvarligt i blicken.
-Nu kommer du bli jättearg, mina shorts är borta, de där långa jag brukar ha på matcherna.
Å så kom tårarna! När han lugnat sig lite frågade jag om han inte kom ihåg att jag sagt att det inte var hela världen om något blev kvar. Han hade så mycket grejer med sig att jag faktiskt räknat med lite svin. Hade hoppats på att det inte skulle vara den nya Ipoden eller hans mobil utan mer en handduk eller så.
Tror han behövde fälla några tårar för när de kommit ut berättade han allt roligt de gjort. Min lilla stora kille!

tisdag 6 januari 2009

Risotto Milanese

När jag hämtade L på dagis igår sprang Lillebror in och började leka. Han skrek och tårarna sprutade när jag sa att vi skulle åka igen så fort L klätt på sig. Han grinade hela vägen till bilen och nådde all time high när jag skulle försöka spänna fast honom i bilstolen. Jag hade inte heller lust att åka hem men vi hade inte så många andra alternativ. ÖF var stängt, det var 17 minus ute och plånboken är tom. Inte hade jag mobilen med heller... Fick för mig att kolla om svärföräldrarna var hemma, där är man alltid välkommen. Sagt och gjort, med en helgalen Lillebror i bilstolen åkte jag den dryga kilometern från dagis hem till P&B. Lillebror började sprattla och hojta men av glädje när han förstod vart vi var påväg. De var hemma och vi var välkomna :D Visserligen hade svärmor tvättstuga men ungarna ääälskar att kuta runt bland brummande maskiner och så fick svärmor lite vikhjälp. Svärfar skulle göra mat och undrade om vi ville stanna. Hmmm, få se nu, skulle jag vilja sätta mig vid ett dukat bord, äta gudomlig italiensk mat medan ungarna roar sig själva?!
Okej då!
Ringde till mannen som precis hunnit hem, han vände och kom direkt. Vi fick Risotto Milanese med persiljepanerad fläskfile. Jag åt som vanligt så jag nästan mådde dåligt. Till efterätt fick vi Panetone. För den som inte vet vad det är kan jag säga att det ser ut som en gigantisk muffin. Den delas i tårtbitar som alla sedan bryter bitar av och äter. Känns så mysigt (och italienskt) att samlas vid bordet stora som små och bryta små bitar av sött bröd. Dessutom får man doppa så mycket man vill. Jag tycker det är godast med mjölk. Det blev en jättemysig kväll, bara en som saknades; Storebror. Han kommer hem ikväll efter tre dagars handbollscup. Längtar!
Som en liten välkommen hem-present håller jag på å städa hans rum. Låter säkert mer som ett straff men jag vet att han kommer bli glad. Håller som bäst på att sortera hans Lego efter färg. Shit vad mycket Lego han har... Hade tänkt hinna med resten av rummet också men vi får se hur mycket jag hinner.

måndag 5 januari 2009

Lillebror & jag

Idag är bara Lillebror och jag hemma. Ganska skönt. Saknar Storebror, han kommer hem imorgon. Det är det längsta han varit borta ever, med tanke på att han åkte igår. Han är på handbollscup och har skitkul. Pratade som hastigast med honom igår.


L är på dagis, oj vad hon hade bråttom imorse. Mannen är på jobbet, som vanligt. Fast han ligger på plus ändå! Han har låtit mig ha sovmorgon varenda dag han har varit ledig. Mest beror det på att man kan ställa klockan efter hans mage och att han efter toabesök inte kan somna om. Men lite är det såklart en kärleksförklaring från hans sida ;) Dessutom är han så varm, att krypa ner under täcket med honom är som att krypa ner i ett varmt bad.

Tror Lillebror diggar att vara hemma utan syskon. Han passar på att spela piano som han fick i julklapp, något syrran alltid stjäl av honom. Dessutom passar han på att hålla på med Ls alla köksgrejer, något han vanligtvis inte får. På bilden syns även Storebrors gamla biltofflor. Köpte dem för 29:- på en outlet för åtta år sedan men de fungerar fortfarande. Trycker man på taxiskylten tutar och brummar tofflorna. Det kallar jag valuta för pengarna.
Detta piano bråkar de konstant om och det låter sååååååå illa!


L målade sig själv med tuschpennor i ansiktet igår. Hennes nya "grej" är att sitta vid datorn och kolla på Pippi Långstrump och göra pärlplattor samtidigt alternativt rita. Denna gång var det slut på papper och hon bestämde sig för att sminka sig lite. Trots att vi sa till att färgen inte går bort så lätt och att hon inte skulle göra om det målade hon även munnen en stund efter fotot. Vi gjorde en deal att hon skulle få låna lite glitter av mig någon dag istället.

söndag 4 januari 2009

Länge, länge

Jag har länge funderat på att göra om mina tatueringar, framförallt den i svanken. Jag tycker om dem men har känt att de gjordes under en tid i mitt liv som var kantad av jobbiga händelser. På ett sätt är de en påminnelse om allt det jobbiga, att man kan gå vidare men samtidigt känner jag att de jag inte vill att de ska vara en del av mig längre. De ska också få utvecklas och bli bättre. Jag ska alltså inte ta bort dem eller tatuera något ovanpå utan lägga till... Printade ut en bild av den jag har på svanken och har ägnat kvällen åt att kludda ovanpå. Försöker få till lite mer femenina former. Skulle på något sätt vilja ha med barnen men tror det blir för kluddigt. Inga bokstäver, tror inte jag vill ha deras namn. Ls namn betyder måne så det skulle vara enkelt att göra en symbol. Storebrors namn betyder litet helgon och det vore väl inte heller omöjligt att hitta en symbol för men Lillebrors namn betyder romersk krigare... knepigt. Ska fundera vidare.

Idag har jag varit riktigt duktig och riktigt raka motsatsen. Har snabbstädat då vi fick främmande. Det är enda sättet för oss att få tummen ur när det gäller städning, bjuda hit främmande :) En av de två som kom idag var första gången jag träffade, den andra var bror. Hans sällskap var jättetrevlig, hoppas hon blir en utökning av vår familj.
När de åkt skurade jag ur hela kylen, varenda hylla åkte ut. Samtidigt frostade jag av frysen, skittråkigt men välbehövligt. I själva verket borde jag ha jobbat på tentan men som vanligt kan jag inte få det gjort förrän sista minuten. Ska börja imorgon, jag lovar...

lördag 3 januari 2009

Dagens I-landsproblem

Varför finns det en stor påse kardemumma men ingen stor kryddburk?

Storebror hittade flygbiljetter från vår första utlandsresan 2001. Resan gick till Rhodos och var som en Askungesaga från början till slut. Alldeles, alldeles underbar! Detta satte fart på en nostalgitripp som bidrog till att vi letade fram film från när Storebror var liten. Shit vad stor han har blivit ahahahah!

Nu ska här lagas tomatsås!

fredag 2 januari 2009

Helt övertygad

Jag är fullkomligt övertygad om att jag skulle vara en bättre människa om jag fick börja varje dag med en lång, varm dusch helt i tystnad och ensamhet. Inte min grej att kastas in i bråk, skrik, slagsmål med pålägg osv. Kan vara värt att gå upp liiite tidigare.

Undrar om det är normalt så som Lillebror håller på. Här hemma kallar vi honom skämtsamt för svärfars namn. Svärfar gillar tekniska apparater, med fördel de som inte fungerar. Han pillar, rengör och fixar tills de fungerar igen. Lillebror verkar bli lika dan. Han är omåttligt intresserad av hur saker fungerar. Ger man honom en tuschpenna så testar han färgen men efter tre sekunder försöker han sätta på locket. Vänder, vrider, smakar och provar igen. Tills det fungerar. Alla knappar måste testas och han blir skitnöjd när han förstår kopplingen mellan knapptrycket och funktionen. Kortet på TV-boxen åker in och ut medan han skrattar högt åt effekten på TVn. Hans syskon skrattar inte! Gäller att gömma undan verktyg och annat som kan användas som verktyg annars dröjer det inte länge förrän han plockar isär saker till oigenkänlighet.

Så blev det med den!

Mannen min försäkrade mig om att han skulle vara ledig från nyårsafton till den 7:e. Sedan krymte ledigheten till den 5:e. Gissa var han är idag?! Visserligen jobbar han bara halvdag men ändå. Tråkigt men nödvändigt, som så ofta annars.

Lillebrors favoritsak just nu är en Teletubbiesfilm, eller fodralet för att vara exakt. Han fick den av sin mormor i julklapp och sedan dess har han gått och burit runt på fodralet samtidigt som han bluddrar på som aldrig förr. Om man sätter på filmen tittar han fem minuter innan han ger sig iväg med fodralet under armen. Ska nog skaffa honom en Teletubbisbok...

Igår var vi iväg för att åka pulka, vi blev inte långvariga...huuuuu vad kallt! Lillebror satt nerbäddad i en åkpåse i pulkan och höll sig faktiskt varm. Han var nog den enda. Vi åkte hem till M&S istället och drack vår vara choklad och käkade våra bullar. De två äldsta busade på med deras barn medan Lillebror hittade på hyss, han var inte stilla en sekund. Trevligt hade vi i alla fall, konstigt att vi iinte får tummen ur och träffas liiiiite oftare.
Idag väntar storstädning och om jag hinner ska jag rita ett möster till en klänning jag ska sy när jag får pengar till tyg.