CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag 31 december 2008

Jag har ingen lust...

...att fira nyår. Känns totalt meningslöst.
Lillebror somnade i vagnen när vi var med hunden på promenad i morse. I vanliga fall är det bara att dra av overallen och lyfta över honom i sängen men inte idag. Han sov bara 30 minuter istället för 2 timmar. Sånt får mig ur balans totalt.

Var till AE igår, riktigt kul var det att få prata i lugn och ro. Vi har hängt ihop av och till sedan tvåan så vi har en del gamla minnen ihop. Det var två år sedan vi sågs utan barn hon och jag. Tilläggas bör att hon inte har barn... Fick möjlighet att träffa hennes kille också, trevlig prick!

Storebror ska på handbollscup på söndag. Han kommer inte hem förrän på tisdag. Jättekul för honom! Inte lika roligt för mig, kommer vara nervös, de ska åka så långt på det här väglaget... Något känns så fel när han inte är hemma. En natt har han varit borta förr men inte två. Jaja, det är nyttigt för mig att öva, han kommer få skitkul och det är det enda som är viktigt i sammanhanget.

Just nu vill jag sy, har så många modeller på klänning, tunika och mjukisdress i huvudet. Dessutom har jag hittat en sida på internet där de säljer kalaaaaaaaaaasfina velourtyger. Finns inget som är så snyggt som velour. Förbannat att man inte har en krona att handla för.

Nej nu ska jag sluta gnälla! 2009 ska bli förändringarnas år! Jag ska fortsätta min strävan att bli lite mer positiv och försöka slutföra andra saker än pyssel. Därmed basta!
Gott Nytt År!

måndag 29 december 2008

Mest trött på just nu...

1) Kladd! Det kladdas som aldrig förr, tar aldrig slut. Det mesta kladdet står Lillebror och L för och de sysselsätter mig med kladd högt och lågt hela dagarna. Skurade kylen här om dagen, vad händer samma sekund som jag är färdig och ska stänga dörren? Lillebror lyckas få upp en tomat ur en låda som han placerar så träffsäkert att den mosas och sprutar ner halva kylen samt rinner ner längs gallret ner till golvet. Kan säga att även strumporna fick vara med på ett hörn och behövde bytas.
Passar på att tacka familjens vovve som hjälper mig att städa kladd efter barnen.

2) Allt kivande! Alla som påstår att barnen har såååååååååååååååååå roligt tillsammans har fel, fel, fel. I alla fall när det kommer till mina barn. 85-90% av tiden bråkar de och slåss, kivas och skriker. 10-15% av tiden håller de hyffsat sams.

3) Skolan...det vankas tenta igen!

söndag 28 december 2008

Tyst var det här...

Det blir glest mellan inläggen... saknar inspiration men framförallt tid.

Äntligen har den efterlängtade kusinen kommit till världen, hej och VÄLKOMMEN!!! Grattiskramar till hans mor och far.

Ett tips till nyårsmiddagens efterätt är Pannacotta. Lätt att göra, gott och ganska billigt. Hittade goooooda recept här.


En rolig gå-bort-present till nyårsafton är en egen chokladask. Jag gav visserligen bort den till jul men nog fungerar den till nyår också. Goda och lätta recept på godis, inte bara till jul, hittade jag här.



En ask är inte svårt att göra, har gjort en liten skiss... Först och främst måste man bestämma måtten på asken. Som exempel har jag valt 10cm X 6cm. Höjden på asken ska vara 2cm. Eftersom kanterna ska vikas dubbla måste man då lägga till 4 cm X 2 på både längd och bredd för att få fram askens yttermått. Yttermåttet blir 18 X 14cm. Sedan är det bara att vika och klippa enligt skissen.
För att se fler askar kan du kika här, här och här.
Om man inte vill göra en ask själv kan man alltid klä in en kartong i lite snyggt papper och lägga godiset i.
En av godisorterna i asken var brända mandlar. Det blev en hel del över som hamnade på bänken i köket. Lillebror kom spatserande med mandel efter mandel och L fick sig en utskällning, inte ge Lillebror mandlar, han kan sätta dem i halsen. Hon såg oskyldig ut och deklarerade detsamma. Efter lite spionarbete märkte A att Lillebror minsann försåg sig själv med mandlar... Han reste upp den tunga pallen och klättrade upp för att sedan sträcka sina små armar till godisfatet. Lilla busunge!

Tagen på bar gärning med en mandel i högsta hugg!

Storebrors tränare fick en liten julklapp, eftersom vi inte skramlade till något gemensamt i laget bestämde vi att han kunde behöva en visselpipa. Gjorde ett kort man drar ut som i sin tur var försedd med rim, rimma är roligt!!!

"Något jag tänkt på hela hösten

är att du snart tappar rösten

Ibland är det svårt att höras,

grabbarna vet inte vad som ska göras

Denna klapp får dem att höra opp

Nu slipper du stå och skrika STOPP!"

söndag 21 december 2008

3:e gången...

Granen är inne på sin 23:e timme ståendes i vårt vardagsrum. TRE gånger har den vält! Tror jag blir galen. Anledningen till att den välter är en kombination mellan världshistoriens sämsta granfot och att ungarna insisterar på att busa precis bredvid granen.

Måste tipsa om en budgetjulklapp i sista minuten. En hjärtformad vetekudde. Jätteskönt att lägga över axeln om man har ont där. Eller bak i nacken, ut över båda axlarna. Kan man behöva om man nu är flitig i köket under julen eller som jag, alltid har ett barn på ena armen.
Superlätt stt sy och en påse hela vetekorn kostar typ 15 spänn! Bra att tänka på är att tyg och tråd helst ska vara av bomull. Om man sedan fuktar vetepåsen lite innan man micrar den blir effekten bättre.

fredag 19 december 2008

Stressad å ledsen för en skitsak



Idag har varit en riktigt stressig dag. Inte förmiddagen egentligen men från klockan två har det varit multitasking som gäller. Fixade en present till en fröken på Ls dagis vars vikariat gått ut. Visade sig vara förgäves då hon redan gått när jag kom. L ville som vanligt inte följa med hem och Lillebror försökte fly till rutchkanan. Med svetten sprutandes och humöret på bristningsgränsen fick jag till slut med mig dem till Storebrors skola, ut ur bilen igen, in hämta, ut till bilen, spänna fast i stolarna å så vidare till Maxi för att handla, Jippi!


Det var ju ingen annan som tänkt handla samtidigt...


Någonstans under handlingen slängde Lillebror bort sin napphållare. Jag äääääälskade den där napphållaren. En liten skitsak egentligen men jag blev så jäkla ledsen. Fick den av bror förra året i julklapp och har använt den varje dag sedan dess. Med tanke på att Lillebror har som signum att ta ut nappen och slänga den i ett zick-zack-mönster fyller den en viktig funktion. Att den dessutom var skitsnygg, kammoflagemönstrad och förbannat cool gör inte saken mindre ledsamt. Så trots att jag egentligen inte har råd tjackade jag en ny direkt när jag kom hem. Tradera kan man lita på!


Nu visade det sig att mannen åkt tidigare från jobbet, tagit vägen förbi både systemet och italienska affären så nu får jag väl ta å hissa upp mungiporna!
En ask som egentligen var tänkt till någon annan från början, lämnade den på dagis då fröken säkert kommer förbi för att hälsa på.


tisdag 16 december 2008

Jobbat halvt ihjäl mig!

Usch å ve för det där jobbet! Vill inte ägna någon mer energi för det är numer ett avslutat kapitel. Känner mig bara besviken, hade kunnat bli så bra! Men men...
Halleluja moment #1! Igår fick jag i alla fall ett roligt besked, det fanns en plats kvar till L i barndansgruppen efter jul.
Halleljua moment #2 Jag har idag skramlat ihop de sista slantarna i min magra plånbok och köpt en dansdräkt, en bolero och två par leggings. Balettskorna väntar jag med att köpa tills de har öppet på dansskolans butik.
Om det nu finns någon som undrar ifall jag tänker drilla min treåring till den hårda skolans klassiska balett så kan jag tala om att i barndansen brukar barnen få springa omkring och snurra, hoppa och vifta med armarna och inte stå på led för att öva positioner. Jag tror (och hoppas) att hon kommer att tycka att dansen är lika underbart som jag gjort. Om inte får hon börja med något annat, när hon känner för det.
Kunde till min stora glädje följa med Storebror på handbollen igår. Vilken försvarare!!! Ingen kommer förbi min grabb! Mäkta stolt man blir!!!
Nu ska postas paket till USA, återlämna försenade böcker till biblioteket (skäms) och hämta barn! Tjingeling!
PS Nästan alla väntar på tomten, i år väntar jag på storken! Är såååååå nyfiken på vem som blir mina barns första kusin. :)

onsdag 10 december 2008

L som i Lucia

Så var det äntligen dax för lucia. Jag äääääälskar lucia, tycker det är så stämningsfullt och vackert. I år var första gången jag hade en egen liten Lucia. Nog för att Storebror varit den sötaste tomten och den sötaste stjärngossen ganska många år men lite extra speciellt är det med själva huvudkaraktären i luciatåget. L behövde inte övertalas till att skippa glittret i håret och avancera till luciakrona. Dagen till ära struntade hon i flätorna hon annars insisterar att ha varje dag. Håret tvättades, fönades och sprayades med lite glitterspray. Klockan halv tre var väntan över och in tågade den vackraste lucian jag någonsin sett. Alla barnen hjälptes åt att sjunga och jag gjorde vad jag kunde för att hålla tårarna från att spruta. Typiskt nog var att jag är i den fasen månaden när tårarna lurar innanför ögonlocken i väntan på att en fluffig kattunge eller något liknande ska kika fram bakom ett hörn och sätta igång en störtflod.
Tyvärr var det så mörkt i kyrkan att alla gruppbilder blev supersuddiga men jag lyckades fånga L på bild i rummet utanför.


Efter luciatåget var det adventsfika på dagis så med Lillebror under armen proppade vi i oss pepparkakor och lussekatter som barnen bakat. Var så stolt att jag höll på att ramla av de alldeles för små stolarna.

tisdag 9 december 2008

Utmanad av Vaniljlatte

Födelsedag: Firar inte...
Födelseplats: Västerås
Favoritdjur: Familjens vovve såklart, annars gillar jag ödlor. Har haft Leguan i flera år.
Favoritfärg: Lila
Favoritsiffra: 1000
Favoritmat: Mannens (och pappas)
Favoritaffär: Hm.... Zappos.com, Old Navy och Target. Har ju allt, tyvärr går det inte att beställa till sverige om man inte först skickar det till en adress i USA. (tack AA)
Favorithobby: Pyssla, pyssla, pyssla och pyssla med allt!
Drömjobb: har faktiskt precis fått ett riktigt riktigt bra jobb. Om jag ska vara helt orealistisk skulle jag vilja vara rekvisitör på ett filmbolag.
Ett ställe jag vill åka till: Italien, häsla på mannens släktingar och bila runt för att uppleva landet. Ska absolut åka till Chicago så fort reskassan blivit lite större.
Sover i: Mannens famn, han är som en vetepåse, varm och omslutande.
Detta är hett: Hmmm, jag är ju inte så överdrivet trendmedveten... Blogga kanske?!
Detta är iskallt: Vädret!
1. Kissie, 2. Kenza, 3. BlondinBella?
1 &2, har inte hört talas om.
3. Skulle jag vara avis för att hon tjänar riktigt mycket pengar på sin blogg? Nää, inte alls :P
Linje på gymnasiet: Gick1 1/2år på Media, inriktning Radio/TV hoppade av men läste sedan in gymnasiet utan inriktning på Folkhögskolan.
Favoritbild: Min bloggbild på mig och Lillebror.
Utmanar alla som känner sig manade!

torsdag 4 december 2008

Tomteverkstad

På lördag ska jag stå på en julmarknad och sälja bland annat kransar. Är i full gång att binda kransar av granris. Var till stugan och klippte lite granris från vår tomt. Förutom kransar tänkte jag sälja lite hembakat, det går alltid bra. Dessutom har jag gjort några tändsticksaskar som ska få följa med till marknaden. Lär nog inte få alla sålda men det var så himla kul att göra så jag kunde inte hejda mig.











När jag ändå hade alla scrap-grejer framme passade jag på att göra i ordning en bok till Storebror. De har en Brevbok på skolan där de får ett brev från fröken som de sedan ska svara på. De kan skriva sånt som kan vara jobbigt att säga eller komma med förslag. Bra ide tycker jag! Hans första bok var slut så en ny skulle "kläs in" i papper. Kunde inte låta bli att snoffsa till det lite ;) Bandet med bling-bling stenen har jag fäst på baksidan mellan pappret och boken och ligger sedan i boken som ett bokmärke.

måndag 1 december 2008

Motvikt!

Här om dagen hittade jag tre VITA hårstrån. Hoppar över det grå stadiet å går direkt på kritvitt!!! Panik! Hur som helst så återfick jag lite av mitt självförtroende på Systemet samma dag. Killen i kassan bad om leg, HA!
-Det säger du bara för att vara snäll, sa jag å skrattade.
-Utan leg, inget vin, sa killen surt.
-Okej, trodde bara inte på allvar att du trodde jag kunde vara 19 men tusen tack för det!!!
Skönt att veta att vissa saker jämnar ut sig!

Jobbigt besök


Det var två år sedan de sågs sist, äldsta sonen och hans pappa. Två år är en evighet när man nyss fyllt nio. Igår gjorde vi ett besök han och jag, denna gången var ytterligare en ny miljö vilket gör omständigheterna kring besöket ännu jobbigare. Bilresan gick bra även om vi hamnade fel först. Vi var ute i god tid, för god tid och fick vänta i kapprummet i nästan 40 minuter. När man är så nära är det extra jobbigt att sitta still och vänta. Strax före klockan 13 fick vi äntligen komma in. Som vanligt pep metallbågen men efter att vi tagit bort skärp och skor slutade det pipa och vi blev visade till ett rum. Rummet var större än vad de tidigare varit. Några minuter senare gjorde han entré, mannen vi åkt för att besöka. Det blev ett känsloladdat möte och Storebror gjorde sitt bästa för att inte brista ut i storgråt. De kom snabbt igång att leka, de spelade handboll med en hoprullad tröja eftersom bollar inte är tillåtna. Tiden stod stilla och rusade fram på samma gång. När besökstiden började ta slut brast det totalt för Storebror. Jag vet hur jag brukade känna, separationsångesten är starkare än vad som går att beskriva. Det är något som känns så fruktansvärt fel med att lämna någon kvar bakom, vad som känns som hundra dörrar som går i lås. Jag tycker det är bra att Storebror inte håller tillbaka sina känslor. Det här blev hans lott i livet, ett val jag gjorde för ungefär tio år sedan. Inget som går att ändra, kunde varit bättre, kunde varit värre.

A fick en bamsekram när vi kom hem, Storebror kände att han behövde honom och som vanligt så fanns A där.