CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torsdag 27 november 2008

Chockad!

För första gången, på jag vet inte hur länge, har vi fått pengar i tid från FK. Ja, nån gång måste det ju ske! Det tackar man och bockar för så här i julklappstider.
Har idag handlat en rosa pulka, det var inte det lättaste. Det ska bli en julklapp till L. Hon var mycket bestämd i sitt färgval vilket gjorde att jag snurrade runt i fyra affärer innan jag hittade den rätta. Men vad gör man inte för att barnen ska bli glada. Passade på att inhandla lite skoj till AAs vovvar som ska få varsin julstrumpa.
Nu ska jag betala räkningar, antagligen gråta en skvätt ;) å sen hämta barn.

Vad önskar du dig i julklapp?

tisdag 25 november 2008

Tjohooooooooo!

Jag har gått å blivit med jobb!!! I dessa tider är det stort! Visserligen är det ett timvikariat som med största sannolikhet inte kommer innebära särskilt många timmar i månaden men med tiden kanske kan växa. Vad som känns ännu roligare är att det faktiskt var ett jobb jag verkkligen ville ha, ska jobba som Personlig assistent. Är superglad!!! Ska jobba några timmar på eftermiddagen idag så svärmor ska passa Lillebror tills A slutar jobba. Nu ska här ätas lunch innan JOBBET ahahahahah!

söndag 23 november 2008

Klippkort - nej tack!

Jahapp, söndagen spenderade jag med L. so far so good! Dessvärre spenderades den på akuten. Ingen större fara men en skadad liten fot behövde undersökas. L var så lugn, sansad och duktig. Hon gnällde inte en enda gång att det tog tid eller att vi fick vänta. Sammanlagt fick vi vänta fem och en halv timme i sex olika rum. Jag vet att läkarna är måna om att alla ska få vård så fort som möjligt det känns bara som om de glömt bort just oss när man sitter i väntrummen och klockan tickar sakta, sakta. Hur som helst fick vi träffa en skiiiiiiiiiit-trevlig läkare. Så försiktig och noggran. Dessutom hade han en känsla för hur L är. Hon piper nämligen inte i onödan och knep igen om att det gjorde ont när han klämde på hennes lilla fot. Summan av kardemumman var att det inte var någon fara med foten, den bör läka sig själv på några dagar och under tiden behöver L få lite prinssess-uppassning. *s*
Nu har vi gjort två besök på akuten på mindre än en vecka, nu räcker det för flera år!

fredag 21 november 2008

Tagen på bar gärning

Under de senaste veckorna har jag beskyllt min varmblodade man för att skruva ner elementen. Vem skulle det annars vara, Storebror och L har blivit utfrågade men de var oskyldiga som små rara änglar. Lillebror är ju för liten, han klarar inte av sånt, eller?! Idag tog jag honom på bar gärning när han försökte förvandla vovvens krypin till ett kylrum. Likaså Ls rum var kallt som antarktis. En sån liten rackare! Honom kommer vi få det tufft med, har en känsla av att det kommer bli ett "dyrt" barn. Sånt som man aldrig trodde skulle kunna ske kommer han att göra, det lilla busfröet.
För ett par veckor sedan fick Storebror en tillsägelse för att han lämnat kylen öppen, han bedyrade sin osuld inför sin intet ont anande mor. L får inte upp kylen så vem annars kan det vara. Du gissade rätt, Lillebror! Kylen är favoritplatsen, han står och lyfter ut saker så omsorgsfullt och möblerar om, ser så kul ut.

Undrar vad det blir av honom om 20år?!

torsdag 20 november 2008

Bestämd Lillebror

Tänk vilken bestämd kille Lillebror är, blir aldeles mållös. Idag skrattade jag så jag nästan kissade på mig. Han hade besträmt att han skulle stå vid Ls bokhylla och pausa CD-spelaren. Om och om igen till förbannelse. Kände att jag fick en flashback till stolleken från Storebrors disco.

Var en sväng till akuten igår med L. Hon fick en allergisk reaktion från något vi åt till maten. Det var inte särskilt dramatiskt eller allvarligt men bättre att ta det säkra före det osäkra. Vi fick efter en kort undersökning en återbesökstid för provtagning.

Mannen är bortrest vilket betyder depp...men idag är det Medium - my favorite! Så han är inte saknad förrän ungefär 21,55.

måndag 17 november 2008

Jul-låde-rim

Tänkte jag skulle avslöja vad jag skrev till barnen i deras lådor...

Lillebror:
Till mammas yngsta kille
jag med denna låda ville
samla alla dina saker
Här finns något för alla smaker,
fina kuloroch änglar du fått i present
Ännu vackrare saker du gjort själv lagom till advent

L:
Mammas vackra och underbara tjej
om du visste vad du betyder för mig!
I denna låda samlar jag minnen av jul,
jag hoppas du tycker det är kul
Att sakerna får dig att se tillbaka,
minnasdoften av saffran och pepparkaka.

Storebror:
Till familjens storebror
har jag samlat något jag tror
du ska uppskatta och tycka är kul
varje år när det bnär det närmar sig jul
Jag hoppas sakerna gör att du minns
min kärlek och att du i mina tankar alltid finns

lördag 15 november 2008

Grattis Storebror!

Min älskade nioåring så stolt jag är över dig!

fredag 14 november 2008

Jag visste det!

Jag visste att jag skulle få ångra att jag intet köpte fler lådor på IKEA när de var så billiga. Som tur var fanns de i det ordinarie sortimentet. Köpte två till av den större modellen så att jag sammanlagt fick tre. Bestämde mig för att göra var sin låda till barnens julsaker. Har börjat samla på julsaker till barnen. Inte i någon större skala men om de får julsaker i present eller tillverkar själva så hamnar det i deras egen låda. Tanken är att de ska ha varsin låda med julsaker som de tar med när de flyttar hemifrån om hundra år.

Eftersom lådorna är klädda i tyg och dessutom ska tåla lite tuffare tag gjorde jag inte så värst mycket med dem men man ser vilken låda som är vems i alla fall.

Har skrivit en liten hälsning till varje barn på rim. Ska skaffa en bra penna och sedan skriva den på insidan av locket.

lördag 8 november 2008

Utmaning!

Jag har fått en utmaning av Vaniljlatte. Det är en blogg jag läser så fort den uppdateras. Bloggerskan bakom bloggen har dessutom varit min bloggsupport ett antal gånger :) Utmaningen går ut på att man ska "Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa." Egentligen ska man skicka utmaningen vidare men med tanke på att jag läser i princip samma bloggar som Vaniljlatte skulle utmaningen bli tvungen att studsa tillbaka till någon som redan fått den. Om det finns någon som känner sig sugengo for it!


1) Jag skrattar sällan till TV-program eller filmer men jag skrattar ofta högt åt Ellen DeGeneres. Johan Glans är min svenske favorit som petat ner Robert Gustavsson från skratt-toppen.

2) När jag inte får pyssla blir jag skitsur.

3) Har ett hett temperament.

4) Föredrar billigt "skitvin" och har svårt för rött.

5) Drömmer om att få åka till AA i Chicago, utan barn. *sparar slantar*

6) Är en shopoholic, lightversion i alla fall.

7) Har en hemlig dröm att lilla L ska börja dansa och tycka att det är lika kul som jag gjorde.


Var på IKEA igår och fyndade trevånings tårtfat. Inte världens snyggaste kanske men jag tyckte det var neutralt och bra. Sprang förbi (körde rally med kundvagnen för att hålla Lillebror nöjd en stund) fyndhörnan och hittade lådor till fyndpris. Köpte en mindre för 29:- och en större för 39:-. Härligt julröda och jag han inte mer än hem innan jag ångrade att jag inte köpte fler små. Den lilla jag köpte dekorerade jag och ska ge bort till E som fyller år snart. Jag passade också på att köpa muffinsformar i teflon, trodde det skulle vara bra. Provbakade muffins som visserligen blev goda men fastnade i formen. Dekorerade dem med lite creamcheese-topping och godis. Tänkte Storebror skulle bli glad över att få en monstermuffins med på bortamatchen idag.


Passade på att sy igår, Lillebror sov ovanligt länge. Det var en av mina gamla T-shirts som tillsammans med lite tygspill blev en tunika. Gjorde den med flit lite längre bak än fram. Lindex har så på en del tunikor och jag tycker det är snyggt och praktiskt.

söndag 2 november 2008

3-års kalas

Lilla L har blivit stor tjej, hela tre år. Gårdagen inleddes med storstädning och tårtbak. När vi sedan skulle byta om och göra oss fina kom vi på att L inte hade någon finklänning så då bar det av till köpcentret för inhandling av klänning, strumpbyxor och cardigan. L fick välja helt själv och hon tyckte det var riktigt kul. Trots det hade nog jag roligast. Väl hemma igen bytte vi om å så fick L på egen begäran en Askungen-frisyr. Hennes hår är så otroligt tacksamt att sätta upp så en minut senare hade hon en söt liten svinrygg som pyntades med sprayglitter. Sedan valde hon klistra-på-örhängen och så var hon färdig. Paket fick hon i överflöd men som tur var inte bara leksaker utan en hel del kläder och annat användbart. Mest omtyckt var ett 7-pack lypsyl från kära AA i USA. Tänk så roligt hon hade med det hela dagen igår. Det var sådant som luktade lite och smakade en aning när man har det på munnen. L äääääälskar lypsyl och dessa i synnerhet. Tror hon var ganska nöjd med sin födelsedag som hon avslutade mitt i mellan sin mor och far i soffan ätandes popcorn och tittandes på en ny barnfilm. Det ska nog bli tradition, den som fyller år får vara uppe extra länge med mamsen och papsen och mysa lite. Kan de behöva när de vanligtvis är tre som tävlar om uppmärksamheten.

Tårtan blev en prinsessklänning, hade sett iden på nätet och var tvungen att prova. I min smak blev det liiiite för mycket grädde men gästerna tog om de flesta så den var nog ätbar. Marängbotten längst ner med citruskräm och grädde. De tre översta lagren var tårtbotten med chokladsmak, vaniljkräm och periskofyllning. Hela tårtan är täckt av ett lager vaniljkräm och därefter grädde. De ursöta strösslen hittade jag på Ica, de kanske inte syns så bra men det var glitterströssel, hjärtformat strtössel och strössel som ser ut som pärlor.