CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

söndag 31 augusti 2008

Höstmarknad

Varje höst och vår är det marknad i Västerås. En tillställning man kan vara utan egentligen men i år bestämde jag mig för att åka dit en stund. L ville åka karusell och Storebror anmälde sig frivilligt att följa med. Tänk vad skönt att ha en storebror som skyddare en, det vet ju jag! Storebror lykades få med sig sin faster för att åka virvelvinden, skönt med sällskap som sagt.

Lillebror fattar ingenting av vad de pysslar med...

Jag hittade en ny ryggsäck till mig själv i rött skinn. Älskar röda väskor, plånböcker och tom skor, får aldrig nog.

När vi kom hem käkade lilebror mat själv. Skeden stoppar han i munnen men utan mat. Maten tar han med handen och den hamnar sedan lite var stans. Verkar som han går efter principen "en näve till dig, en näve till mig!!" med tanke på hundens placering och glada humör.

Nu bär det av till stugan, kanske sista gången för säsongen.

fredag 29 augusti 2008

Ånej! Inte en till "kan-hälvare"


Han är har temperament som få men ändå lung som en filbunke (mellan utbrotten). Lillebror är en bestämd liten herre och vet precis vad han vill. När nu hans diskreta uppmaningar inte lyckas blir han arg, riktigt arg. Han har nu upptäkt att han kan hälv (själv men jag gillar ordet bättre utan she-ljud, precis som hert-stjärt, heden-skeden osv.) Äta hälv är riktigt roligt och han accepterar inte det minsta hjälp. Skulle rätta till heden i handen men då blev han så förbannad att hela mattallriken åkte i golvet och skeden därefter. Han blir nog inte lätt att tas med om ett år!!!

Katastrof

Dagen i Falun blev en smärre katastrof. Lillebror gallskrek i bilen mellan Ramnäs och Hedemora innan han äntligen somnade. Tackvare flera stopp på vägen kom jag en timme försent. Det gjorde visserligen inte så mycket då alla var rörande överens om att jag missat nada, som vanligt med andra ord. Mellan 10-12 var lillebror med E utanför klassrummet, vad hade jag gjort utan E?!! Strax efter lunch somnade Lillebror i vagnen och E fick pusta en stund. Jag däremot skulle prova på "att mötas i leken" Jippi - NOT! Där sprang vi omkring och lekte jaga, under hökens vingar och så slutligen skulle vi med kroppen gestalta vattnets kretslopp. När det blev fikapaus smet jag... Vi kom halvägs till Hedemora innan Lillbror fick nog. Med charader från E i baksätet och speldosor, kex och lite annat lyckades vi hålla Lillebrors humör uppe till Fagersta. Då tog vi en besträckare, åt glass och sedan återstod bara en timme i bilen. Det här gör jag aaaaaaaaaldrig om... nästa gång får Lillebror vara hemma...bära eller brista.
Jag stupade i soffan när barnen knoppat in och somnade strax före halv nio vilket gjorde att jag missade att lägga but på ett par tofflor jag kollat ut på Tradera.
Jag var förbannad hela dagen igår när jag insett mitt misstag men så kom en paketavi från bussgods, till mig... Vet inte varför men mannen min har plockat många pluspoäng på sista tiden, nu får han en guldstjärna (ja, jag ska bli lågstadiefröken). I paketet kom nämligen min CUTTLEBUG!!!! Min efterlängtade stansmaskin!!!
Nu är humöret på topp och eftermiddagen ska spenderas i lekparken med L och lillebror. Vi ska fika å ha mysigt. Kvällen spenderar jag med vackra AE, Lillebror får hänga på men de andra grynen ska få vara hemma.

tisdag 26 augusti 2008

jäkla skit-dag

ALLT och då menar jag allt har strulat idag. Banken, skolan, dagis, Internet, mejlen, bilen och sist men inte minst den mest hatade myndigheten av alla, försäkringskassan. Vad är det för inkompetent skitfolk som sitter där. Hur i helskotta får man jobb på FK, tror minimikravet är att man måste vara otrevlig i telefonen, ta sitt jobb på aaaaaaaaaaldeles för stort allvar och därtill helt sakna medkänsla. Det går inte en jäkla månad utan att de strular med något, antingen med mig eller med A. Ska bli sååååååå skönt att slippa den sär förbannade myndiheten om ett par år. Ska till Falun i morgon, måste åka klockan sex å måste tanka det första jag gör, nu upptäcker jag att FK inte tänker göra någon utbetalning till mig imorgon. Varför? Ja, jag har ingen aning. Önskar att de hade öppet nu så jag fick ringa och skälla av mig. Blir galen!!!

Det enda positiva som hänt idag var att lillebror faktiskt somnade på 20 minuter, själv i sin säng. Visserligen fick jag sitta bredvid med en hand i sängen men det är i alla fall bättre än att det tar 1 timme och 40 minuter med tok-gråt och gallskrik. Tack älskade lillebror, jag behövde verkligen det här idag.
Nu ska jag gå å lägga mig ovanpå (å då menar jag inget snusk) min man. Han är varm, mjuk och superskön att ligga på när man känner sig ynklig. Jag fryser, har lite lätt huvudvärk och så killar det i halsen. Det bådar inte gott inför imorgon.
Natti natt!

Uppdatering! När jag satt mig i soffan i väntan på att min A ska slå sig ner kommer han ut från köket med en Ben & Jerry´s. Min favvis, New York Superfudge chunk! Ibland kostar det bara 42:- att göra sin fru tårögd av lycka. Nu ska vi kolla film en stund innan lite välbehövd sömn.

måndag 25 augusti 2008

Höstskörd...

Var en sväng till stugan igår. En riktigt mysig höstdag, varmt i solen men en aning sval, frisk vind. Lillebror fick prova sina galonisar (som först morbror H hade sedan jag och därefter storebror, det var kvalitet på den tiden) han gillade att sitta i gräset och fippla med alla grässtrån.

Vi drog upp de sista morötterna (minnesanteckning: odla mycket mer morötter nästa år) klippte av gräslöken och plockade dillen. Massor med fallfrukt, äpplen, fick också följa med hem, de ska bli äppelpaj, kräm och mos.
Medan jag höll till i trädgården sprang A runt i skogen som en hottentott och tjöt till med jämna mellanrum. Han hittade den ena svampsorten efter den andra. Han såg ut som ett barn på julafton där han sprang med sina blå korgar och svamguiden i högsta hugg. Love him!!!

Dill och morötter...lila morötter :DStorebror hittade den största kantarellen.

Så här ser vårt matbord ut... Här ligger de i väntan på att få komma till bastun... närmare bestämt mannens nya leksak, svamptorken.

Är yr i huvudet av den intensiva svamdoften här hemma.

Nu ska här ut och handlas glass, L har ont i halsen.

Tjingeling!

söndag 24 augusti 2008

A hjärta Kalle

Så har åter en tung doft av svamp infunnit sig i lägenheten. Alla plana ytor är täckta med tidningspapper som i sin tur är täckta med skivad svamp. Närmare bestämt Karl-Johan. Min man älskar Karl-Johan i likhet med många av hans landsfränder. Den är i det närmaste hårdvaluta i Italien. En mycket lycklig A kom hem med två kassar fulla med svamp i fredags och nu pågår projekt svamptorkning. Egentligen har jag ingen lust alls att delta i denna trista tillställning men jag använder nästan mer svamp än A i matlagningen så det är bara att hugga i.

Fick en kalldusch av ångest här om dagen när jag satt och uppdaterade mig lite inför kursstart imorgon. Om det fanns ett enda vettigt sätt att ta sig ur dessa studier skulle jag göra det direkt. Men jag ser ingen återvändo, då har jag bara skulder och inget jobb. Får ta ett djupt andetag och försöka ett tag till. Måste försöka bli optimist...
Idag väntar tvättstugan, två resväskor med smutstvätt ska bli rentvätt...

Högst upp på önskelistan just nu är en sån där uuuuuuursnygg grön POP overall till Lillebror. De hade den förra säsongen och säsongen innan. De har en i Barkarby men det känns lite överdrivet att slänga ut 300 på bensin för att köpa en overall... Får sätta mitt hopp till Tradera.


L ska i alla fall få ett par snygga höstskor, hittade dessa på Ellos, I LOVE lila! Tror jag ska smussla ner ett par snygga dojjor till Lillebror också i shoppingkassen, väldans dyra men ack så fina. Han har ett par efter L som är vita och röda men de är redan för små.







Bilder http://www.ellos.se/

En lite rolig sak jag glömt berätta var att Lillebror kröp för första gången på 10000 meters höjd. Det är väl något att skriva i albumet?!

Ha en mysig söndag!

fredag 22 augusti 2008

Tillbaka!

Nu är vi hemma igen efter en lång och skön semester. Det kändes riktigt skönt att komma hem. Att den goda städfen hade varit här gjorde ju inte saken sämre, tack mamma!

Den enda som kanske inte var så roligt med att komma hem var att Lillebror numer vant sig vid att alla sover i samma rum och i stort sett samma säng. Han fick visserligen en sån där resesäng på hotellet men den var han livrädd för och med tanke på att vi alla sov i samma rum orkade jag inte bråka med honom om natten. Han fick ligga i vår dubbelsäng dit även L kröp upp på småtimmarna. Den enda som inte sov i vår säng var storebror men hans säng stod å andra sidan precis brevid våran. Lillebror är hur som helst inte alls särskilt nöjd med påfundet att somna och sova själv i sin spjälsäng men det ska vi ta ur honom snabbt!


Här kommer en liten glimt av resan...

Nej, vi var inte på Hawaii men de hade Ahloha-tema en kväll och Storebror lyckades knipa åt sig en blomsterkrans som L såklart blev förstjust i.

Vackra och så himla duktiga storebror! Han har verkligen varit en tillgång på resan, så självständig men också så hjälpsam med de små. Jag och Lillebror gosar vid poolen. Han sov som om han lånat Skalmans klocka. Varje dag klockan 10-12 och 15-16,40 sov han i vagnen vid poolen trots allt oväsen. Ska nog skriva en liten klausul i testamentet om just detta ;)

Kommer fler bilder snart, måste ägna mig åt lite packa-upp och fixa saker! Å läsa bloggar såklart!

tisdag 5 augusti 2008

Packning, en konstart

I morgon bär det av, två veckor till värmen. Kan det komma lägligare? Hur som helst ska vi ta ledigt från allt, mannen från sin ständigt ringande mobil och jag från matlagning, städning och datorn. Det betyder att bloggen kommer vara megatråkig ett tag framöver. Jag återkommer någon gång mellan barnbidrag och lön :D
Jag hoppas solen återvänder så alla får njuta en sista gång av solen och sommaren innan hösten kommer.
I höst ska jag försöka plugga och vara hemma med lillebror. Vet av erfarenhet att jag knappt kommer ha tid att andas men jag håller tummarna att det blir en lugn höst.
Kan ju vara så att detta förvandlas från pysselblogg till att bli en "jag-hatar-akademiska-studier-blogg". Men pyssel kommer jag nog alltid klämma in här och var.
Ha det nu bra här hemma och jag hoppas verligen att alla läsare återvänder!

måndag 4 augusti 2008

Fields of Gold Frock GIVEAWAY!!!!

Nu har jag verkligen hittat en inspirationskälla!!! En tjej som är en baddare på att sy kläder och som dessutom SKÄNKER bort dem då och då, titta bara här vad jag är med och tävlar om!!!
Fields of Gold Frock GIVEAWAY!!!!

lördag 2 augusti 2008

Ett ord på sex bokstäver

L har börjat med något nytt, vad man än säger så svarar hon med en följdfråga. VARFÖR? Den går att ställa hur många gånger som helst och håller på att driva mig till vansinne. Det slutar oftast med att jag, efter att ha försökt medla mig ur konversationen, svarar DÄRFÖR!!!!! Det är en fälla som kommer slå tillbaka. Snart, snart kommer hon svara därför på allt man frågar om... Tror jag blir skvatt galen.

Idag har vi, i ösregn, varit i stugan. Eftersom vi åker bort två veckor så bestämde vi oss för att börja höstbona lite i stugan. Rabarbern, salladen och potatisen åkte upp ur landet. Eftersom delad glädje är dubbel glädje har vår släkt fått varsin liten potatispåse, en lycklig blev med rabarber och så fick de som gillar kaninmat lite sallad.
Barnen skötte sig exemplariskt. L somnade i bilen på väg ut till landet och fortsatte sova i bilen. Storebror och lillebror lekte i en dryg timme innan lillebror somnade sött i vagnen. I samma veva som storebror blev "av med" lillebror vaknade L och han blev med lillasyster istället. Duktiga storebror, vilket tålamod han har.
A och jag bar in inpregnerade brädor som legat ute i vänta på att bli altan. Men eftersom det kom en spontan resa i mellan så får det vänta tills vi får lust. Vi fick röja lite i ladan för att få plats. Därefter bar vi in alla utemöbler och den stora sågen som stått ute under en pressenning. I samma sekund vi slog ner våra blöta rumpor vaknade lillebror och vi styrde kosan mot stan.
En varm och skön dusch senare ska jag nu sjunka ner i soffan, antagligen somna där för att sedan gå och lägga mig. I morgon väntar tvättstuga inför resan och lite försiktigt packande...
God kväll!

fredag 1 augusti 2008

Jag vet precis vad Inger skulle sagt...

-Bra idé Sara, men så slarvade du och då blir du inte nöjd med resultatet.

Inger är min gamla syslöjdslärare från 3-9:an. Hon var alltid ärlig och sa rakt ut det man själv tänkte. Fast kritiken var alltid konstruktiv och anpassad till ålder och kunskap.

Ja, Inger, jag slarvade! Jag tänkte inte igenom hur jag skulle gå tillväga. Å så blev jag inte särkilt nöjd heller. Nåja, det duger väl men inte mer... Kan ju inte alltid lägga ut bilder på saker som blir bra för nu och då gör jag saker som går käpprätt åt...

Sak samma, dagens projekt var en kameraväska till videokameran och digitalkameran som tål ett stänk vatten och är lite skyddande mot stötar. Med tanke på att jag älskar den svarta vaxduken med döskallar, som nog ingen missat vid det här laget, så blev det även denna gång just det tyget.


Syskonkärlek...

Ja, de bråkar nästan konstant men så ibland skiner deras kärlek starkare än solen. Storebror och L, de är för söta. När AA och G var här sov de på bäddsoffan i Storebrors rum och han fick sova på en madrass på golvet i Ls rum. Tydligen var det mysigt för nu vill ingen av dem sluta. I fem nätter har de delat sovrum. På kvällen när jag går in för att kolla till dem ligger de så söta och sover tillsammans. På hotellet vi ska bo kommer de vara tvungna att dela rum så vi får väl se hur pigga de är på just det när vi kommer hem :)
Har själv ett mycket starkt minne av när min snälla brorsa räddade mig från en myrstack på Östra Holmen för sisådär hundra år sedan. Han trotsade sin egen säkerhet och kom till min undsättning. Tror det var då jag förlät honom för att han klippte av mina ögonfransar ett par år tidigare ;)
Igår var jag en sväng till Willys för att fylla på lite här hemma. Himlen var alldeles svart utanför och man kunde höra åskan mullra. Så plötsligt när jag står och letar efter vanlijyoghurt slocknar ljuset. Inte så farligt tänkte jag först innan jag får syn på att dörren till mejeriavdelningen stängs. Kul, inlåst på mejeriavdelnngen med tre andra passivt hysteriska människor. Inte så värst varmt var det heller. Innan jag han tänka så mycket mer öppnades dok dörren och lamporna tändes. Puh!

Nu vet jag att det spökar här, vissa tror säkert jag är knäpp men det händer konstiga grejer. Vi har under en lång tid hört steg på övervåningen men det är vi så vana vid nu att vi inte hör dem längre. Men här om dagen när jag skurade badrummet på övervåningen stängdes plötsligt kranen av. Samma sak hände när A skruvat på badvattnet och gick ut för att hämta en handduk. När han kom tillbaka var kranen avstängd. Nu på morgonen ramlade en porslinsskål i golvet i köket. Alla var i vardagsrummet och eftersom jag precis gjort i ordning disken vet jag att ingen av barnen ställt något på kanten. Börjar på att bli lite nojjig...A vill flytta. Men jag tror "någon" följer efter oss för det hände skumma saker i förra lägenheten också.