CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

söndag 29 juni 2008

Fick en knasig idé

Här om dagen fick jag för mig att jag skulle göra en takkrona att hänga i ladan. Den jag hittat var för dyr och dessutom tråkig. Efter ett besök på närmaste byggvaruhus samt en snabbvisit till IKEA kom jag hem med följande: (saknas på bilden gör tidningar och vit sprayfärg)


Totalbelopp ca 200:- (men då blir det en del saker över so man kan använda till annat.)

Efter lite påtande och kladdande ser numer takkronan ut såhär:

Funderar på att köra ett till varv med sprayfärgen som fäste lite dåligt på blommorna men annars är jag hyffsat nöjd.

Igår hade vi besök av familjen K, riktigt, riktigt kul! Visserligen var det bara drygt halva styrkan men jag fick mig en riktigt go pratstund med H, alltid uppskattat att få samtala med en annan vuxen istället för "titt ut" eller "Vad bråkar ni om nu då" som jag säger hela dagarna. Att H dessutom är fembarns far och sitter inne med en hel del bra tips gör ju inte saken värre :D Både storebror och L hade sååå himla kul. Vi är ju inte direkt bortskämda med barn-besök å de har inga kusiner (men snart :D!!! Äntligen!!! Ska bli såååå himla kul!) Tjejerna som var här var visserligen 13 å 15 så man kan ju inte räkna dem som barn men de pysslade om mina. L fick följa med till lekparken och när hon kom in var hon rufsig i håret, skitig som få och med ett stort blåmärke i pannan. Men hela hon lös. Jag har varit i lekparken, var det första hon sa. Med en stor gest visade hon, heeeela lekparken, heeeeeeeeeela dagen! (två timmar) Lilla L var helt lyrisk. Lite senare på kvällen kröp hon upp i knät och sa, "mamma jag vill ha den där flickan" Hur sött var inte det!

Tror vi får lov att besöka familjen K, de bor ju trots allt inte så himla långt bort. J blev så förtjust i barnens lådor att jag nog ska göra en till henne. Ska börja spåna lite på pappersval och liknande...

Till alla er som sitter å surar för att TVn är ockuperad av en make som vill se EM-finalen vill jag bara säga JAG FÖRSTÅR! Jag känner med er men snart är det över!!!

fredag 27 juni 2008

Någon som känner igen sig?

Följande fenomen gör mig galen! Lägger nog ner en dryg hundring på strumpor varje månad. Detta var bara Ls udda strumpor, vi har alla varsin hög även om min bara består av två par är det nog sammanlagt 35 udda strumpor i vår samling. Varför köper jag inte bara enfärgade stumpor i samma kulör? Näää jag bara ääääälskar mönstrade strumpor. Men så försvinner de också :P


Nu ska jag roa mig med att hänga tvätt och upptäcka fler udda strumpor, har jag tur kanske jag får ett par :D


Trevlig helg på er alla!

onsdag 25 juni 2008

Nää nu blir jag liiite sur...

Läste precis en krönika på "allt om barn"-sajten http://www.alltombarn.se/aktuellt/sommarkronikorer-1.12409/mammor-overvikt-forsvinner-av-att-softa-1.12672

Det är en morsa som sågar andra feta lata morsor för hon minsann är så smal och duktig.
Hon skriver
"Jag är inte naturligt smal, bakom ligger en väl uttänkt strategi. Inget mjukt bröd, massor av vatten och träning fyra gånger i vecka. På en vecka gick jag ned alla mina graviditetskilon. Jag tränade hela min graviditet och simmade ett 40-minuterspass dagen innan förlossningen. Det är en myt att man kan käka vad som helst och ändå vara smal och smärt. Det krävs uppoffringar, svett och många timmar på löpandet. Det är inte alltid kul, men det är värt det."

Men hurra för dig då, vilken otrolig disciplin i självsvält du visar. Man kan ju fråga sig vad det sänder för signaler till andra framförallt osäkra kvinnor som inte gick ner sina kilon snabbare än kvickt. Hur jäkla hälsosamt är det att gå ner, i runda slängar, 10-15 kg på en vecka som ju faktiskt är något slags genomsnitt vad man går upp under en graviditet. Hon svamlar på om att det finns så många mammor som gnäller men inte gör något åt det för de är så himla lata. Skit på dig säger jag bara, jag har inte kommit ifrån sammanlagt 40 minuter på de senaste tre månaderna och de korta stunder jag väl kommer hemifrån utan barn vill jag inte ägna åt fysisk ansträngning och självsvält.
Kom igen när du har fler än ett barn, en man som jobbar 60h arbetsvecka, föräldrarmöten i skolan, utvecklingsamtal på dagis, barn som inte sover på natten, mat som ska lagas, läxor som ska läsas och ett hem som ska skötas - samtidigt. Då är du glad om du orkar kravla dig till duschen innan du stupar i säng. Så kalla inte mig lat för det är det sista jag är!
Jag tycker att det är så förbannat tråkigt att vi kvinnor inte kan vara lite bussiga mot varandra istället för att kasta skit på våra medsystrar. Man har så otroligt mycket press på sig som småbarnsförälder idag, man ska balansera allt samtidigt. Inte nog med att man ska se ut som någon slags Victoria Beckham-kopia på vägen hem från BB man får inte amma som man vill, man ska gå på gymmet men inte lämna barnen. Ha karriär och ekonomi men barnen ska vara hemma så läääänge det går. Designervagnen ska helst bytas med jämna mellanrum och jeansen ska bara bli mindre och tightare. Inte konstigt folk går in i väggen.
du Ella skärp till dig! Nog är det bra om man är hälsosam men du verkar bannemej fanatisk!

Utmanad av Ulrika :D

Fck denna roliga utmaning av Ulrika med bloggen http://uj76.blogspot.com/
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt anger reglerna för spelet.Till slut väljer bloggaren tre nya bloggare och gör en lista av deras namn... Efter att det är gjort skriver han/hon en kommentar deras blogg för att låta dem veta att de har blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1) Jag blir alldeles knäpp av mörkt getskägg.
2) Jag blir folkilsk om jag inte får pyssla.
3) Jag har mer eller mindre fuskat ihop varenda bokrecension jag någonsin gjort i skolan. Kan inte läsa en bok som jag blir tillsagd att göra.
4) Har sagt något så in i fanken dumt som "jag blir ganska lätt arg" på en arbetsintervju för många herrans år sedan *asg* Blev något slags tilt i skallen!
5) Började grina när jag kuggade på min första uppkörning.
6) Begriper aldrig vägbeskrivningar men säger alltid att jag förstår, slutar med att jag irrar med hemmaritad karta avritad från nätet.

Jag utmanar http://levasomjag.blogspot.com/ http://ungmamma89.blogspot.com/ & http://annaalbinsson.bloggspace.se/home/

Tack kära Dora för allt du gjort för mig

Man får säga vad man vill om barn och TV-tittande, jag tänker slå dövörat till. Jag älskar när mina barn ser på TV. Jag brukar ta tillfälle i akt att gosa med dem, lukta i deras hår, studera ansiktsuttryck samtidigt som jag sitter ner och bara njuter. När de tittar själva utnyttjar jag barnpassningseffekten och gör något. Barnen har så olika TV- beteenden även om man jämför när de var i samma ålder. Storebror har älskat TVn från det han upptäckte Bolibompa. Han kan förlora sig i TVns värld om man inte begränsar honom. L har aldrig varit så värst intresserad av TVn, Bolibompa har hon aldrig direkt gillat. Hon sitter några minuter och sedan är det fart på henne igen. Ett tag var hon fascinerad av Teletubbies vilket mina öron inte var! Sen upptäckte hon Dora. Hon älskar Dora. Hon sitter å pekar och gestikulerar och pratar med Dora, det är ett interaktiv TV program där huvudkaraktären ställer frågor. I dag tittade hon på två avsnitt av Dora med sin Dora-docka i knät. (Tack än en gång AA, du e bäst på presentinköp!) Hon skrattade, tjoade, sjöng och pratade. Under tiden sov lillebror så sött i sin säng och storebror spelade X-box. Tänk jag hade en ganska bra stund för mig själv.

Under den stunden passade jag på att göra kort till L, hon har så länge önskat sig kort på närmaste familjen med namnet skrivet på. De har sådana kort på dagis när de har sångsamling. Tidigare har L fått en bunt med kort, blir ju alltid några över när man framkallar men dessa brukar ta stryk ganska fort. Funderade på om jag skulle slå till på en lamineringsmaskin, har länge suktat efter en sån men det blir ingen denna månad. Funderade i banan plastficka men hade inte några genomskinliga. Så det fick bli gamla CD-fodral i papper som vi inte längre använder. Tog mig inte direkt tid att dekorera dessa då jag nog kommer göra nya när jag köpt lamineringsmaskinen. L blev så lycklig! Hon har haft sångsamling hela förmiddagen. Var länge sedan jag såg henne så glad.

tisdag 24 juni 2008

Fyndat (syndat) på Nisses igen

Familjens vovve hade i helgen sönder Ls boll och för att trösta de hejdlöst sprutande tårarna lovade jag en ny boll. I ett svagt ögonblick lovade jag även att det skulle vara prinsessor på bollen. Så igår var vi iväg till mitt favoritvaruhus, Nisses. Där har de allt mellan himmel och jord och även en boll med prinsessor på. Nu var det ju så att jag har svårt att komma igenom det varuhuset med bara en plastboll och så blev det även igår. Hittade massor med roliga saker till stugan...



Har länge letat efter emaljsaker till stugan, med fördel gamla men dessa tyckte jag var för söta för att avstå.


Lyckta x 2 som ska hängas i ladan i väntan på att uteplatsen blir färdig.


Hittade även dessa (köpte tre, fotade en) ljushållare för en tia, vet inte vad jag ska ha dem till men det kommer jag snart på ;) Är meningen man ska hänga dem på kanten till något förslagsvis flamsäkert. Ska leta efter någon gammal glasburk eller vas.


Ett par ful-snygga mockasiner till Lillebror, perfekt med tanke på att vi inte har de renaste golven och att de ger bra grepp.


Jag plockade några prästkragar i stugan som jag pressade och tänkte göra en tavla av. Igår hittade jag en perfekt ram. Ja det var väl egentligen en tavla men den kostade en tia så jag gjorde om den med ett lager färg.
Före...

Efter... total kostnad 10:- plus möjligtvis 1 krona i färg. :) Vem har sagt att konst måste vara dyrt.

MAMMA! Om du inte vill se din nya namnskylt så sluta läs här!
Efter att ha gjort en namnskylt till M frågade jag lilla mor om hon också ville ha en. Hon tog då hem en plastficka, där skylten ska förvaras och en kopia på hennes gamla namnskylt. Gjorde först den lila men jag tyckte den blev lite platt å enfärgad så jag gjorde en till. Kan ju byta efter humör.

Gnäll, gnäll, gnäll

Jag är så frustrerad att jag knappt tror det är sant själv. Fram tills för en vecka sedan (läs innan de två äldre barnen gick på sommarlov) hade vi så bra rutiner. Lillebror vaknade samma tid, åt gröt somnade sedan samma tid och sov ostört två timmar. Vaknade, åt mat till lunch, somnade samtidigt som L och sov i en och en halv timme. Var pigg och glad, åt mat när vi andra åt, ammades innan sängdags kl 19,30. Sov till 22 snuttade lite, sov till 3 åt rejält och sov till 6. Himmelriket... Nu är alla rutiner som bortblåsta. Han vill inte äta något annat än bröstmjölk, sover korta stunder, vaknar hur många gånger som helst på natten är sååå ledsen och trött. Känns som om jag fått låna någon annans bebis, har ingen aning om något längre. Alla andra frågar om han är hungrig eller "behöver haninte sova lite". Där står jag som ett fån, vet inte... Den enda trösten just nu är att det med största sannolikhet är övergående om man nu inte är så dum att man börjar med massa knäppa sövningsmetoder som vi gjorde med L. Huuu, då binder man ris åt egen rygg. Brukar tänka på henne när allt känns hopplöst, trodde aldrig hon skulle sova så bra som hon gör nu och har gjort enda sedan hösten. Så i värsta tänkbara fall kanske det är 18 månader kvar tills jag får sova hyfsat Bättre än aldrig!

Nu har jag kommit på två låtar till till mitt "album". Det här var faktiskt en riktigt rolig utmaning om man nu gillar tankenötter. Har funderat så mycket och även om jag har svårt att få annat gjort så har jag tid att tänka. Utmaningen var att nämna tre låtar som skulle finnas med på ett (hypotetiskt) soundtrack till ens liv. Man skulle ta utmaningen så allvarligt man ville men personen jag fick utmaningen ifrån hade valt låtar som hon dels tyckte om och dels hade en text en personlig innebörd. Här kommer de låtar jag valde:
1) R.E.M - Loosing my religion
2) Shakira/Beyonce - Beautiful liar
3) Queen - Show must go on

Jag skickar utmaningen vidare till den som vill ha den!

söndag 22 juni 2008

Midsommar på vårt smultronställe

Vilket väder! Usch, hela midsommarhelgen regnade bort. Som tur var kom jag på idén att inreda ladan så vi har hållt oss varma och torra under regnskurarna.


L och jag plockade smultron på vår "nu-ska-bannemej-lillebror-somna-i-vagnen-promenad"
Vi lyckades både få lillebror att sova och så hittade vi smultron i mängder, dessa är till storebror.

Hittade en så söt getingfälla, ja det är lite grymt men knappast grymmare än den där elektriska smällan. Getingfällan är gjord av glas och om man fyller lite saft i botten så hittar getingarna in men inte ut. Kostade 40:- på Granngården.

Apropå ingenting så kom jag på en av låtarna på skivan som rent hypotetiskt skulle vara soundtrack till mitt liv. R.E.M - Losing my religion. (spår 8 tror jag bestämt) Ska fundera vidare på de två andra. (För den som inte förstår alls vad jag pratar om så läste jag en rolig men svåååår utmaning so jag nu försöker genomföra)

Nääää, nu ska här sussa kudde! God Natt!

torsdag 19 juni 2008

Nappförvaring

Länge har jag tänkt att göra en snygg burk att ha napparna i. Det blir så mycket enklare att hitta napparna om man har en given plats till dem och så var det ett bra tillfälle att få göra en burk. Har inte köpt papper på evigheter så det fick bli något papper jag hade i gömmorna sedan tidigare. Bokstäverna, som jag köpt utstansade på Tradera, klädde jag med grillfolie. Ska nog börja spara till en sån där Cuttle Bug eller något liknande (som stansar ut bla bokstäver) för det tog en evinnerlighet och så saknas nästan alltid någon bokstav man behöver.




För den som eventuellt undrar, JA han heter Romeo på riktigt och NEJ han är inte döpt efter The Beckhams utan efter litteraturhistoriens största kärlekssaga Romeo och Julia. (vanlig fråga)


Jag lyckades hämta mig efter nagellack-i-soffan-incidenten och hade det bra på Parken Zoo. Storebror var superhypad och sprang runt som en speedad iller med sina kompisar men hade roligt vilket var viktigast. L var inte så imponerad av djuren, är nog lite liten fortfarande. Men ett djur ville hon se nämligen lejonet. Den där förbaskade Alfons (sagofiguren med en piprökande pappa) har skrämt upp henne att lejon minsann jagar lekande barn och gömmer sig i garderoben. Vi har därför haft långa diskussioner om att lejonen bor i djungeln och på Zoo. Men om man nu aldrig varit i djungeln eller på Zoo kan det vara lite bökigt att förstå. Nu vet hon i alla fall hur lejonen bor på Zoo så vi hoppar över det där med djungeln ett par år och hävdar i fortsättningen att alla lejon bor på Parken Zoo, för nattsömnens skull.


L och farmor vid fantomens grotta.

Det kommer nog bli en rivningsmaskin av lillebror också. Här om dagen hittade jag honom under tvättställningen. Såg så nöjd ut att han lyckats välta den.

tisdag 17 juni 2008

Vilken rivstart

Ska till Parken Zoo idag, storebror ska på klassresa och jag ska få följa med. Kände mig lite seg på morgonen och funderade på hur jag skulle piggna till. L löste detta problem då hon medan jag gjorde matsäck letade fram sina två favoritnagellack. Dessa smällde hon glatt ihop med varandra tills den ena flaskan gick sönder - i soffan!!! Vår soffa har inte ens hunnit fylla 4 månader och det är inte en med avtagbar klädsel (jag vet, skitkorkat men den e snygg *s*) Nu gällde det att tänka snabbt så man slapp dras med en glittrig soffa, som tur var så var det flaskan med transparent glittrigt lack och inte den chockrosa. Halvvägs märkte jag att det trots farhågor gick hyffsat att få bort skiten så jag förevigade det på bild. Kan tillägga att det var ungefär tre gånger så mycket ovanpå sitsen :/

Nu är den stora frågan, hur skulle du reagerat om din 2 1/2 åring gjort samma sak i er nya soffa?

A) Blivit arg, skällt på barnet, försökt med alla medel möjliga att få bort det samtidigt som du muttrar för dig själv.

B) Blivit arg men mest på dig själv för att hon inte skulle haft nagellacket själv från början.

C) Behållt lugnet och startat städprocessen samtidigt som du sansat talade om för ditt barn varför det blev så fel.

D) Skrattat, hämtat kameran, ringt en kompis och sedan försökt få bort det.

Jag kan säga att jag mest lutar åt B.
Nu ska jag packa matsäck, hoppas dagen blir bättre än den började.

söndag 15 juni 2008

Rolig nypa till midsommarfesten

Vi har alltid samma dilemma i stugan, vilket glas är mitt? Vet inte var jag såg idén men lösningen på problemet är att alla får var sin klädnypa att sätta på glasets kant. Klädnyporna är även fina att ha till bordsplaceringen, kan ju alltid flytta det till glaset när man hittat sin plats.


Medan jag målade alla klädnypor i olika färger fick de sitta på vattenglaset och torka. Om man vill kan man ju grundmåla alla klädnypor i samma färg eller kanske två, tre färger som matchar och sedan bara byta dekorationer.
De här klädnyporna känns lite "barnkalas". Den översta har en remsa scrapbooking-papper. Nypa nr 2 är gjord med decupageteknik, det vill säga lim och en servett. Den tredje nypan har paljetter och lite silverfärg och sist men inte minst punchade jag ut några pusselbitar till den sista.



Här används klädnypan till bordsplacering.

Om man inte behöver bordsplacering kan det ju vara trevligt att känna igen sitt glas. Det med gröna blad och röd blomma var mitt!

Såhär kommer det nog se ut på landet, när man häller upp dricka i glaset tar man en nypa från kannan och sätter på glaset.

Om man vill kan man skriva namnet direkt på klädnypan eller varför inte ett väl valt ord eller hälsning.

Till sist kommer en liten bild på Ls paprika. Hon har verkligen tyckt att det har varit roligt att peta ner frön i jorden och har dessutom flitigt hjälpt till att vattna. Tomatplantorna går det sådär med, de blev så stora att vi inte riktigt vet vad vi ska göra med dem. Trots detta har de bara tre tomater totalt på tre gigantiska plantor. Men annat är det med paprikan. Jisses vad den växer och inte nog med att det kryllar av vita jättefina blommor, nu har det kommit paprika. Storleken är som Ls tumme ungefär och hon är mycket stolt :D

Hoppas på sol imorgon!

lördag 14 juni 2008

Avslutning, allsång på V-ås montessoriskola

Vilken avslutning de bjöd på! Som vanligt var det ett fullspäckat program med dans och sång. Detta år var temat "allsång på Skansen" Fast istället för Skansen var vi i skolans rörelsehall. Förvånasvärt många föräldrar skrålade med i sångerna. Jag som skäms så in i norden så fort jag måste ta ton så jag lutade mig lite mot en mamma som sjöng för kung och fosterland, mimade och tog del av hennes välförtjänta ära. Efter sången och alla dansnummer var det present och blom-utdelning. När man går ut tvåan som min son får man en gul ros men nästa år får han en liten present och en tavla där fröknarna har skrivit om alla barnens goda egenskaper. Sedan bjöds vi på tårta, kakor och ruskigt efterlängtat kaffe.

När jag skulle bege mig hemåt ville sonen följa med sin flickvän hem! Tja, det gick ju utmärkt. Känns alltid konstigt att åka i en helt barn-tom bil.
(kan tillägga att anledningen till att han har en nalle i famnen var att de sjöng Teddybjörnen Fredriksson)
Eftermiddagen ägnade jag och de två små på Toys r us. L skulle få en ny fågelunge eftersom hon tappat bort sin. (En liten undulat i plast) Men så i bilen påväg till affären hittar hon fågelungen, hade ju redan lovat ett besök på den varmaste leksaksaffären i hela västmanland. (De måste ha seriösa problem med sin AC)


A begav sig ut till stugan med J och hans motorsåg, de har nog haft riktigt kul.Trevlig kväll, å heja Sverige!!!

fredag 13 juni 2008

Namnskylt till M

Jag bestämde mig för att göra en namnskylt till M i alla fall. Vet fortfarande inte om hon har användning för den men kul var det.




























































Blev i samma stil som asken, tror hon gillar det bäst. Ska uppdatera på måndag vad hon tyckte om den.

Idag har jag varit duktig och städat som bara den. Lillebror trivdes bra i sin gåstol och har nu kommit på hur han ska göra för att ta sig framåt och inte bara bakåt. L har "hjälpt" till att städa så jag kan inte ta åt mig all ära. Inväntar nu min söta far som erbjudit sig att köpa linsvätska och leverera den till dörren i utbyte mot en kram och en kopp kaffe :)
Bäst man sätter på en kopp kaffe och tinar några bullar från frysen...
Önskar alla en trevlig helg!

torsdag 12 juni 2008

Enbent pall

Hörde någon kändis som sa att livet är som en trebent pall. Ett ben är egentid, ett ben är jobbet och det tredje benet är familjen. Om benen inte är lika långa blir pallen ostadig. Hmmm, jag har inget jobb och egentiden är i princip obefintligt (om man räknar tiden då jag faktiskt kan bege mig hemifrån utan minst ett barn i släptåg) Detta betyder att min "pall" bara har ett enda ben, kallas det fortfarande ostadigt?



För ett par år sedan, innan vi hade stugan, hörde jag en diskussion mellan en kompis och hennes man (refererat av henne i efterhand) Deras dispyt handlade om att han spenderade för mycket tid i torpet deras. Han svarade då högtravande -Du fattar ju inte, torpet är mina lungor!

Jag skrattade så jag nästan kissade på mig. Shit vilken nörd tänkte jag, mina lungor, vaddå mina lungor... Nu börjar jag fatta, även om jag tycker att uttrycket lungor kanske är att ta i. Men när man kommer till landet är det som att man släpper ut luften efter att ha hållt andan ett tag och stressen rinner av en. Så förlåt J för mitt råa asgarv, förlåt!


Var en snabbis till stugan idag, var tänkt att jag skulle hinna klippa gräset men regnet hann före. L han i alla fall peta ner sina skyltar i sin odling av sallad, morötter, dill och gräslök.

Here comes the rain again...










Hörde en rolig utmaning, nämn tre låtar som skulle vara på "the soundtrack of your life".
Tror jag måste fundera på mina det lär inte bli Mauro Scoccos "Sara" iaf ;) Vad skulle dina vara?

Rutten natt

Inatt har det varit ett unikt samarbete här hemma för att få min natt så rutten som möjligt. eftersom A själv är varmblodig pågår en konstant dispyt huruvida iskalla rum för barnen är det bästa på natten eller om de faktiskt räcker med svalt. Hur som helst var det han som lämnade Ls fönster på vid gavel vilket resulterade i att hon strax efter 2 vaknade och grät för hon hade blivit en isprinsessa. Hennes tårar väckte lillebror som svarade med det samma. Efter en dryg timme verkade det som om lillebror äntligen kommit till ro, då kommer storebror upp för att kissa och det låter ju minst sagt spännande vilket i sin tur gör att lillebror vaknar och bestämmer sig för att inte sova mer. En och en halv timme senare drar jag ner på undervåningen och lägger lillebror i vagnen och gungar honom till söms, jippie en timmes sömn på soffan och sen börjar dagen igen. Ingenting gör mig på så dåligt humör som att inte få sova.



Idag är min sista "lediga" dag, imorgon är det sommarlov för L och på lördag är det avslutning för storebror så nu får jag se hur mycket det blir gjort om dagarna.


Idag gjorde jag en badponcho av en handduk, klippte bara upp ett hål i mitten som jag kantade. Kunde inte låta bli att sy på en döskalle...




Hittade en så ursnygg dress till Lillebror på HM här om dagen, med pirater på.




Nu ska jag stääääääda för här ser ut som 17.


Hoppas solen lyser på alla barn som slutar skolan idag :D

onsdag 11 juni 2008

Nytt till vagnen

Enda sedan jag köpte lillebrors vagn för ett par månader sedan har jag varit på G att sy en ny dyna. Dels för att vagnen var liiiite tråkig och dels för att det är bra med en dyna man snabbt kan slita loss å tvätta istället för att brottas med vagnens vanliga klädsel. Å så kan man ju byta lite efter humör. Mitt humör idag (i kombination med tygförråd) gjorde så att det blev döskallemönstrad fleece. Mjukt för lilla rumpan :) Tyget blev över när jag sydde nytt överdrag till en av Ls bilstolar (får bifoga bild på den en annan gång för den sitter i en bil som nästan aldrig är hemma) Ni får hålla till godo med en bild på vagnen och en på Ls andra stol som blev lite mer rockstjärna i stilen *s* med rosa/lila kammoflagetyg å så chockrosa och lila päls.

Har fått många kommentarer om stolen, en del tycker den är jätteful (däribland A som vägrade ha den i sin bil *s*) och en del diggar den. Ska nog sy ett nytt överdrag att byta med för den här stolen är skönast på vintern, blir lite svettigt på sommaren. Letar intressant tyg...

Blöjtårta & pappas tjej

Tänkte tipsa om en ganska rolig present till nyblivna föräldrar. Är det något som går åt början så är det blöjor så en blöjtårta brukar vara uppskattat. Tårtan består av ett paket blöjor som man rullar ihop till bottnar och sedan knyter sidenband runt. Sen kan man hänga på vad man tycker passar, kläder, nappar, filtar och mjukisdjur. Bilden är från i somras och tårtan var till lilla C som nu snart blir storebror så hans syskon ska väl få en tårta h*n också.


Avslutar med en bild på L som kramar sin pappa (min kära A) De är så söta tillsammans :D

tisdag 10 juni 2008

Ask till M & sorg för italienarna.

M fyllde ju år i fredags och när jag äntligen fick tag på henne igår bestämde vi att vi skulle ses på måndag. Hon bor ju flera mil härifrån så vi ses inte så ofta som vi borde... Gjorde en ask till henne idag. Vet att hon gillar vita saker så det fick bli en ask i vitt och silver. Men för att ge asken lite mer liv fick blombladen en liten dutt av grönt. I locket har jag skrivit en personlig hälsning som hon ser varje gång hon öppnar den. Funderar på att göra en namnbricka som hon kan ha på jobbet, vet bara inte om hon bär namnbricka. Får se hur jag gör.






Till alla Italienare som blev besvikna igår får jag väl säga att jag är ledsen för eran skull. Men för min skull var det bra, det betyder att min italienska man bojkottar resten av fotbollen och därmed att jag får se på TV :D




Idag har varit en dryg dag. Lillebror har varit sur, kinkig och tvär hela dagen. Dessutom har han testat sina röstresurser så till den milda grad att jag ett tag tänkte låna ut honom till grannen bara för att få vila öronen. Till saken hör att vi har världens absolut trevligaste grannar (om man hoppar över dörren närmast) Det är en stor familj med fyra vuxna barn, två utflugna och två hemmavarande å så barnbarn som kommer på besök då och då. Pojkarna är så artiga och hjälpsamma att man nästan rodnar, tjejerna med för den delen. Dessutom är både mor och far i familjen helt otroligt gulliga. Har aldrig provat men skulle det knipa sig någon gång så tvivlar jag inte en sekund att mamman i familjen skulle passa mina små. Skulle nog vara svårt att få med dem hem om något :)


Blev inget besök till optikern som planerat, när vi kom dit var hon sjuk. Inte hade de något telefonnummer de kunde nå mig på så det var bara att vända i dörren. Bestämde mig för att gå på HM med L istället. L shoppade hårspännen och nya trosor. Hon fick välja helt själv både spännen och underbyxor. Sen gick hon och betalade, tog emot kvitto och växel, sa tack och tog sin egen påse. Ganska bra gjort för att vara 2 1/2! Jag stod bredvid en bit ifrån och log så jag fick kramp i munnen.
Hoppas allas morgondag bjuder på en rolig överaskning!