CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 30 maj 2008

Blev en singoallatopp istället...

Tja det blev en singoallatopp istället för tunika, bestämde mig i sista sekund för att byta mönster. Kul när barnen sover simultant så man hinner med något. Blev klar med toppen precis när lillebror vaknade. Dessvärre hatade L toppen och vägrade ens prova den, därav blir bilden på en galge istället. Får väl se när byxorna till är klara om hon ändrar sig annars får jag väl sälja den istället.
Den här söta spetsen hittade jag på jonic.se för en mycket billig penning. Har legat i lådan länge nu i väntan på att få pryda dockkläder men hamnade här istället. Matchade utmärkt.
Funderar på någon applikation eller rosett men kan inte bestämma mig, kom gäääärna med förslag.

Potatis

Tänk vad potatis kan göra mig lycklig... Förra året, när vi var nyblivna torpägare, odlade vi sallad, dill och några få morötter. I år misslyckades jag med projekt tomater, de lever och frodas men inte i torpet utan på balkongen. De blev för stora innan jag han ta med dem ut. Projekt broccolo, paprika och aubergin har statusen förnsterbräda än så länge. Smultronplantorna är pyttesmå så de kan nog också räknas in i kategorin fiasko. Potatisen däremot! Åhhh, alla potatisar har tagit sig och plantorna är så fina.


Passade på att ta ett par före och efterbilder på en vägg i stugan. Såhär hiskeligt ful var den innan...

...och efter några minuter med min man så blev den så här fin... För den som undrar är den hemska furupanelen bara för att jämna ut underlaget. Ovanpå ska fästas gipsskivor och sedan kakel och köksskåp.

För denuppmärksamme skymtar även taket på bilderna ovan. Det som innan var täckt med vit gammal flagnande färg är nu bortskrapad och ska behandlas...några förslag?

Nu ska här sys tunika och byxor till L... I värmen *s*

torsdag 29 maj 2008

8 år och redan en romantiker

Storebror plockade igår en stor fin bukett liljekonvaljer i stugan. Glädjedödare (och pollenallergiker) som jag är brände jag av ett "Ååhhhh, vad fina blommor MEN du vet ju att jag tycker de är finast i naturen." (det kliar mindre i ögonen iaf) Storebror tittade på mig och log. "De är inte till dig mamma de är till min flikvän." Excuse me! Tar genast tillbaka att blommor är finast i naturen, de är finast när de kommer från någon man älskar. Helt rätt min son, du har kommit längre än de flesta vuxna karlar.

10-pack rosor från Ica - nej.

En självplockade bukett med liljekonvaljer - ja, absolut ja!

Han är en riktig romantiker. Hittils har han skrivit kärleksbrev, gjort ett halsband av tuggummikulor (antar att det är att likaställa med exklusiv choklad när man är åtta), köpt en liten nalle med hjärta i famnen och så nu blommor. Som tur är inte allt till samma tjej, det hade blivit lite overkill *s*.

Han gör mig stolt så ofta att jag inte förstår att uppskatta det.

onsdag 28 maj 2008

3 saker jag önskar jag kunde...

1) Sjunga, låter som en pubertetskille i värsta målbrottet.
2) Måla, glömmer ibland att jag inte kan måla och blir lika besviken varje gång.
3) Städa, är så in i vassen ineffektiv.

Vad är väl en dag i solen...

...om inte alldeles, alldeles underbar!


L leker i kvällsolen.



























Idag är första dagen jag verkligen kände mig mammaledig. Lillebror och jag ägnade oss åt lite scrapbooking på förmiddagen och när barnen kom hem strax efter lunch kidnappade vi farmor och drog till landet. Vi har haft en helt underbar dag med lagom värme. Som pricken över i kom A ut efter jobbet och klippte klart gräsmattan.



L hade samling inför maten (som på dagis) Hon och farmor skrålade i kapp.





"Farmor är hääääär, vad roligt att farmor är här hos oss.."



I lördags fyllde far, igår svärfar och på lördag så fyller S. Många födelsedagar på kort tid. Han är omöjlig att köpa presenter till men älskar foton. Han ska ett album med bilder på Storebror samt en bild på sig själv tagen för 13 år sedan. Inte alls som en pik utan bara för att han inte har bilden själv. Här kommer ett utdrag från albumet som kommer skickas med post...



tisdag 27 maj 2008

3 saker jag ska hinna idag...

1) Prova ut linser.
2) Storhandla på Maxi.
3) Gå på 60-års kalas.
Bäst man sätter fart med andra ord ;)

Om jag hade varit till salu...

...då skulle jag legat i fyndlådan. Har en axel som inte fungerar alls just nu. Det värsta av allt är att den nog aldrig kommer fungera sådär tip top, än värre är att det är höger (är högerhänt). Dessutom är skadan självförvållad... Något hände den där dagen för fem år sedan när jag bestämde mig för att spela duktig och klara allt själv när vi hade en riktigt stressig dag på jobbet. Inte ville jag vara sjukskriven särskilt länge och den där sjukgymnastiken var jag inte så värst aktiv med. Allt det får jag igen med jämna mellanrum i form av kraftig värk i armen och axeln.

För att trösta mig själv lite idag har jag köpt tre par nya skor. Två par till mig och ett par till L. Mina två var ett par svarta pumps (fyndlådan 99:-) och ett par svarta ballerinaskor (Låg utanför fyndlådan men med röd prislapp 149:-) Lilla L fick ett par rosa sandaler med öppen tå, de låg inte i någon fyndlåda och saknade röd prislapp men var ganska billiga ändå.
Bilderna är lånade från skopunkten.se och då kan du säkert gissa att det var där jag köpte skorna :)
Den ballerinaskon jag hittade så precis ut såhär fast utan gummiband.

måndag 26 maj 2008

3 saker jag köpt i en souvernirbutik...

... men verkligen älskar

1) Plånboken, röd och härlig med minnen från vår resa till Cypern.


2) Kombinerad ram och ask. I ramen sitter foto två av mina älsklingar och i asken ligger sand och snäckor från havet. Ask/ramen är ju egentligen jätteful, sådär riktigt souvernir-ful men det är en del av charmen.

3) L fick ett arband på Skansen. Egentligen var det jag som blev helt kär i den lilla ödlan men övertalade L att hon ville ha den *s*

60-års kort

Nu har turen kommit till Svärfar att få ett kort - Anna design :). Det var ett toppenroligt kort att göra, precis lagom lång tid tog det. För den som missade förra inlägget om kort så är det Anna som kommit på idén till kortet, hennes blogg hittar du på Alltombarn.se http://blogg.alltombarn.se/anna/




Barnen ska får skriva/rita sin egen grattishälsning på varsin tag.





Inför skolavslutningen förra året sydde jag en klänning till min dotter av tyg min mamma köpt till sig själv men aldrig använde. Mönstret var inspirerat från dockkläder jag just sytt men självklart förstorat. Klänningen användes bara en gång och har sedan hängt i garderoben. Provade den på henne igår och till min stora glädje kan hon fortfarande ha den. Så nu får den i alla fall användas två gånger. Någon bild fick jag inte ta men svärmor tog en bild av henne på skolgården för ett år sedan.


Axelbanden går i kors i ryggen och knyts med rosetter på axlarna, därför är den ganska variabel i storlek. Skulle någon vara intresserad att köpa klänningen (efter den 14/6) så hör av dig till mig genom att skriva ett inlägg så ska jag ta exakta mått och kanske skicka någon fler bild.


Bild på dockkläderna vars mönster var grund till själva livet kommer här...

Även denna utstyrsel är till salu, passar de flesta dockor mellan 40-45 cm.


Resten av dagen ska jag ägna åt att tillverka konsoller till min sons skateboard-hyllor. Uppdaterar med bil när de är på plats.



söndag 25 maj 2008

Grattis mor! (och far fast igår)

Jaha så var det morsans dag idag. Och min. Och alla andra mammors. Även om det känns fabricerat med denna dag så tycker jag det är lite roligt att få ta tillfället och bara ägna mor en tanke. (eller far när det är fars dag). När man själv får barn inser man varför man borde vara så evinnerligt tacksam för allt man tog för givet som barn.

Så TACK kära mor för danslektionerna i Sthml, den varma maten på bordet, rena kläder och hela tänder! (Naturligtvis allt annat också.)



Lilla far fyllde 59 igår och idag ska vi åka över en stund med barnen. Presenter hade han avsagt sig så det blir bara ett grattiskort och tre små ramar man kan fästa på kylen, självklart innehållandes foto på mina tre sockergryn.



Mitt projekt med släktalbum går lite trögt, det var bara mor som bidrog med bilder från sin släkt i en rasande fart. Fick låna en hel skokartong med ljuvliga bilder. Har sagt i en evighet att jag ska låna bilder av både svärmor och far men det blir aldrig av.

Här kommer min mormor och morfars blad i släktalbumet.

Har valt att hålla alla sidor väldigt enkla eftersom det blir så många foton på varje blad. I den mån det finns ville jag ha en barnbild, en ungdomsbild och ett par bilder i vuxen ålder till varje person. Det visade sig bli en utmaning med den äldre generationen så på dessa två blad finns bara vuxenbilder. På min morfars sida fick jag även plats med en karikatyr som någon lumparkompis gjorde av honom. Tänk om kompisen visste att hans teckning skulle pryda ett släktalbum ungefär 55-60 år senare. :)
Det dyker upp fler sidor varefter som...

3 saker jag önskar att jag slapp

1) Tråkigt hushållsarbete. Tänk vad mycket tid det tar att städa och diska för att inte tala om all tvätt. URK!
2) Höra något mer om Perelli och melodifestivalen.
3) CSN, alla papper, återbetalningar, krångliga inbetalningskort och telefontider.

lördag 24 maj 2008

3 saker jag lärt mig idag

1) Du hinner inte lasta på 3 barn och en ihopfälld syskonvag + eventuell packning på tåget på 2 minuter.
2) Mobilen är oumbärlig.
3) Att ta sig med buss från Skansen med en syskonvagn en solig lördag kan ta en evighet.

Två intesiva dagar

Igår var en intensiv dag, flera tider att passa däribland optikern. Mor följde med mig L och lillebror på stan för att vara barnvakt. Lillebror ville inte utan följde med in till optikern varpå jag genomförde en synundersökning med honom i knät. Ammande en stund och försökte sedan avleda hans uppmärksamhet från några sladdar som inte var så bra om han drog i. Optikern som väntade sitt första barn tittade lite skrämt på mig. Man blir så här med tredje sa jag.



På eftermiddagen träffade vi söta AE. Hon hade träffat mannen med stort M och nu hoppas jag att hon ploppar ut några kids inom ett par år i alla fall :)



L tjuvkikade i en låda i badrummet och där fanns hela Make up Store blandat med massa burkar som jag bara sett på reklam förut. Skogarderoben hoppade jag över, blir så himla avis och det faktum att vi har samma storlek kan framkalla tillfällig kleptomani.

Hon har stil AE, det har hon alltid haft.



Slängde ihop ett morsdagskort, blev så inspirerad av Anna som bloggar på Allt om barn. Visste inte riktigt hur hon gjort men till slut fick jag till det. Blev ett grattis kort till far också för han fyller år idag. Kortet går att öppna och så går det att stoppa ner en lapp/tag i varje flik. De två tagsen fick vara vita på baksidan så barnen kunde rita och skriva något eget.





Mammas kort.

Pappsens





Dagen idag har varit kaotisk från början till slut. Skulle till Stockholm för att träffa J och gå på Skansen. För att göra en riktigt lång historia kort började det med att A blev kvar på tåget när han skulle hjälpa mig på med syskonvagnen. Därefter blev det ett evinnerligt köande både till bussen, lunchen och slutligen hästridningen och bussen igen. L snubblade och skrapade upp ansiktet och som grädde på moset missade vi tåget hem. Nästa tåg gick inte förrän efter 2 timmar så underbara A kom och hämtade oss med bilen. Han är helt underbar, började nästan gråta när jag såg honom i vår fula bil.

L och jag hade pratat om kattungar, getter man fick klappa och så hästar man fick rida på så det var vi tvungna att hinna med. Med nöd och näppe han vi med det och souvernirbutiken jag lovat storebror.

Efter 45 minuters köande fick L rida på en häst som hette Alfons.

(jag gick bredvid och höll ett stadigt tag om L även om det inte syns på bilden)

Slutet gott allting gott, nu ligger tre trötta barn och sover i sina sängar och snart en mamma med.


torsdag 22 maj 2008

3 saker jag kom fram till igår

1) Klippa gräset med barn i bärsele = INTE bra för ryggen
2) När man gör saker man inte förväntas klara av kan det bli så att man förväntas göra det.
3) Tänk noga igenom dina argument, de kan bli ifrågasatta när du minst anar det.

Igår...

Jag bestämde mig för att åka till stugan i går eftermiddag. Jag älskar att göra saker spontant trots att det blir mer komplicerat med 3 barn. Storebror hade friluftsdag och slutade 14,30 vilket inte alls passade i tid då båda de små barnen brukar sova då. Jag lastade in dem i bilen och tog en sväng innan jag hämtade storebror. Vi fick en mysig pratstund i bilen på väg till stugan medan två sovande småsyskon snarkade ikapp. Jag hade tänkt att klippa gräset med tanke på att det regnade hela förra helgen och vi inte kommer hinna ut nu till helgen. Min man uttryckte sina funderingar om hur jag skulle lyckas klippa gräset med en gräsklippare jag aldrig provat och med 3 barn i släptåg. Vet inte om det var omvänd psykologi eller om han var genuint oroad. Finns inget bättre sätt att få mig att göra någonting är att uttrycka funderingar huruvida jag klarar det.


Fick lite snabba instruktioner om hur den nya gräsklipparen fungerade och vips så var jag igång. Vilken känsla, där gick jag och log, hahahaha jag klipper gräset!


Efter en stund tyckte lillebror att jag borde klippt färdigt för nu ville han upp i famnen, då hoppade jag i bärselen och vips fick lillebror vara med och klippa gräset. Han sprattlade med både ben och armar och spottet sprutade när han gjorde pruttljud i kapp med gräsklipparen. Samma sekund jag klippt färdigt gräsmattan började det regna. Jag sprang som en galen iller över gräsmattan kors och tvärs för att hinna plocka undan det som skulle in, stänga alla dörrar och ta reda på gräsklipparen. Barnen satt i bilen och skrattade.


Jag han i alla fall ta den här bilden på mitt kök. Eller det som får lov att vara diskhörna/kök tills dess att mitt riktiga kök är färdigt. Faktiskt så älskar jag att stå och diska och göra sallad just här, kanske för att det är ute i det fria och dessutom för att det är temporärt.







Med tanke på att stugan är ganska så liten och båda rummen på nedervåningen håller på att renoveras har vi bestämt att vi ska göra en uteplats under tak. Det är för att det ska bli lättare att vara ute både vid fint väder och regn. När solen skiner som mest trängs alla under ett parasoll och när det regnar sitter alla och trycker i stugan. Med en uteplats löser vi det problemet, även om det känns som om man börjar i lite fel ordning med tanke på att huset är långt ifrån färdigt. Här kommer skisser på hur altanen ska se ut, de runda ringarna är markeringar för var plintar ska gjutas. för den uppmärksamme framgår det säkert tydligt att skisserna inte är skalenliga eller ens särskilt jämna, det är därför jag kallar dem skisser och inte ritningar. Ska bara fungera som riktlinjer när vi ska räkna ut hur mycket virke som behövs etc.



Den första skissen är över golvet, dock finns inte alla golvreglar med utan bara de som behövs för den ursrungliga ramen. Andra skissen är över taket, den är färdigställd.




Skulle någon sitta inne med synpunkter på konstruktionen så dela gärna med dig!


Lilla L fick här om dagen syn på en liten tjej med örhängen. Hon blev så förtjust. Hon har länge varit mycket uppmärksam på örhängen hos diverse anhöriga men då har jag sagt att hon också får göra hål när hon är stor tjej. Eftersom hon nu såg någon som var yngre än henne och ändå hade örhängen ifrågasatte hon mina argument. Själv anser jag att det är var och ens ensak när/om man låter sina barn ta hål i öronen, jag har inga moralkakor att komma med. Jag själv längtade såååå efter att få ta hål och kommer ihåg än idag att jag på sportlovet i första klass åkte med mamma till Punk-huset i stan och gick in på något jag skulle beskriva som en damfrisering och fick ett guldörhänge i varje öra. Stor händelse! Kommer inte ihåg om jag tyckte det gjorde särkilt ont men jag vet att jag var stor nog att delta i rengöring och inte pilla med smutsiga fingrar på öronen. Därav har jag beslutat att följa min mors rekommendationer och vänta tills året hon fyller 7 år om hon nu fortfarande vill då. Som kompromiss hittade jag dessa självhäftade strassblommorna som får agera örhängen.


onsdag 21 maj 2008

3 saker jag faller som en fura för :)

1) Mörka ögon, mmmm.
2) Välvårdat get-skägg, mörkt.
3) Längd men inte för långt när jag bara är 1,60 själv.

För den som undrar har A mörka ögon, är 1,86 och har enligt min mening det snyggaste skägget, som jag själv vårdar med kärlek. :D

Ugnsform och toppenkritor

Igår var jag en sväng till ICA Maxi och upptäckte att den där ugnsformen jag sneglat på ett par månader var nersatt till 30:- (från 99:-) Glad i hågen började jag kika runt i fyndhörnan och hittade springformar (form med löstagbar kant) i miniatyr. Jag samlar på miniatyrformar i dockformat. Har sockerkaksformar, brödform, pajform, småkaksformar och en liten ugnsform och nu även springform. De kostade 20:- styck så jag köpte 6 stycken. Tänkte baka en äppelpaj med L i dockformat och använda de andra till att göra portionspajer eller någon rolig efterätt. Tänk vad löjligt glad man kan bli för något så ovänsentligt.

Ugnsformen
Alla miniatyrformar förutom brödformen som L tillfälligt trollat bort.


Hittade en annan rolig sak på Maxi (blev inte mycket mat :) ) Nämligen superbra kritor. L vill ha tusch som storebror men det hamnar lite överallt. Har länge letat efter ett alternativ till de gamla vanliga kritorna som inte går så värst bra att måla med. Köpte de som du ser på bilden och till min förvåning var de sagolika. Känns som att måla med smör. Jättemjuka och färginteniva. L testmålade en apelsin på ett papper (bild 2) och sen kom storebror och testade, till och med A provmålade de nya kritpennorna. Man skruvar upp dem som ett läppstift vartefter man använder kritan.

tisdag 20 maj 2008

3 saker...

...jag skulle göra om jag vann en massa pengar.

1) Resa med familjen, hela familjen. Skika far och E till Sicilien, åka till Anna med mor, Skicka P&B och N&C till Bergamo.
2) Shoppa besinnigslöst i USA.
3) Låsa upp en större summa till barnen för framtiden.

Man kanske borde skänka lite pengar till välgörenhet men det gör jag då och då även om jag inte vinner storkovan.

Cupcake-candle och blivande städoman

L och jag skulle leka med gips härom dagen och då blev det lite för mycket gips. I ren panik slet jag fram en muffinform och samtidigt ramlade en gammal bakform ut (som jag förvarar på samma ställe) Gipset hälldes i formen och så tryckte jag ner bakformen... vips så hade jag gjort ett cupcake-candle. När det torkat tog jag bort pappersformen och bakformen och så målade jag muffinsen lite. Tyckte själv att det blev lite skojigt!

Omålad...
...målad. Målade "pappret" med en halvblank benvit färg och gnuggade på liiiiite guldfärg här och var. Själva muffinsen målade jag brun (ser lila ut på bilden) och lackade med guldlack.
Om man vill kan man ju göra det mer eller mindre autentiskt. Lacka toppen med lite decupage-lack/lim och strö på lite glitter eller varför inte riktigt strössel?

Igår kväll när L skulle somna hade hon så svårt att komma till ro. Hon var uppe och drack vatten minst tre gånger och både jag och A stoppade om henne flera gånger. När A ropade lite barskt att hon skulle ge sig svarade hon - Jag tycker inte om när du bråkar med mig hela tiden, jag städar faktiskt här. Vem kan hon ha hört det ifrån? *ser ovetandes ut*
När det till slut blev tyst var jag upp och kikade och fann henne såhär...



... i fel ände av sängen, på tvären med sopborsten i högsta hugg. Vi skrattade högt och länge, tänk vad härlig hon är. Skulle varit roligt att se hur hon hamnade här, vad gjorde att hon till slut somnade. Vi hoppas lite att hon är en blivande städoman, hon har det i generna och vi skulle behöva någon som tar kommando här hemma då vi alla är ur usla på att städa.